Haberler

Kırgızistan'da Türk Seçmenler Oy Vermeye Başladı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde sandığın açılması, - Türk seçmenlerin oy kullanma süreci, - Türk Büyükelçisi Metin Kılıç'ın oy kullanması, - Röportajlar, Kırgızistan'da Türkler oy vermeye başladı BİŞKEK (A.A) - Kırgızistan'da yaşayan ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliği'nde sandığın açılması, - Türk seçmenlerin oy kullanma süreci, - Türk Büyükelçisi Metin Kılıç'ın oy kullanması, - Röportajlar, Kırgızistan'da Türkler oy vermeye başladı BİŞKEK (A.A) - Kırgızistan'da yaşayan ve yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, 1 Kasım'da yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.Seçmenler, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğinde yerel saatle 09.00'da oy kullanmaya başladı. Oyunu kullanan, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç "Hayırlı ve uğurlu olsun" temennisinde bulundu.İşadamı Hasan Çetince, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kullandığı oyun memleketine akan kanın durmasını barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi.Bişkek'te müteahhitlik yapan işadamları da, iyi bir hükümetin gelmesini istediklerini belirterek, "Türkiye'de refah, huzur, barış ve kardeşlik olsun. Türkiye'de bütün insanların refah içinde yaşamasını istiyoruz" dedi. Kırgızistan'daki bin 807 seçmen 25 Ekim Pazar yerel saatle 19.00'a (TSİ 16.00) kadar oy kullanabilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Metin Kılıç Kırgızistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title