Haberler

Kırgızistan'da Oy Kullanma İşlemi Sona Erdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğindeki oy sandığının kapanması-Oy zarflarının sayımı ve çuvalda mühürlenmesi-Türk Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı Metin Kılıç'in konuşması Yurtdışında oy kullanma işlemleri-Kırgızistan'da bin 807 Türk seçmenden 870'i oy kullandı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşayan Türk vatandaşlarının 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemleri tamamlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğindeki oy sandığının kapanması-Oy zarflarının sayımı ve çuvalda mühürlenmesi-Türk Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı Metin Kılıç'in konuşması Yurtdışında oy kullanma işlemleri- Kırgızistan'da bin 807 Türk seçmenden 870'i oy kullandı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te yaşayan Türk vatandaşlarının 1 Kasım'da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için oy verme işlemleri tamamlandı. Oy verme işlemleri yerel saatle 21.00'de sona erdi. Oy sayımı Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi ve Seçim Komisyonu Başkanı Metin Kılıç'ın gözetiminde yapıldı.Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, büyükelçilik binasında cumartesi ve pazar günü gerçekleşen oy verme işlemlerinin huzurlu bir ortamda yapıldığını belirtti.Metin Kılıç, "Kırgızistan'da 10 bin Türkiye vatandaşı var. Bu vatandaşlarımızın bin 807'si yurtdışı seçmen kaydına sahip. Böylece, 870'i iki gün içinde büyükelçiliğe gelerek oylarını kullandı. Bunların bir kısmının gümrük kapılarında oy kullanmasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Kırgızistan Metin Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title