Haberler

Kırgızistan'da Nevruz Kutlamaları

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Bişkek'teki Alatoo Meydanı Meydandaki etkinlikler Meydandaki dans gösterisi Meydandaki tiyatro oyunu Büyükelçilikler Kermesi Kermesteki Türkiye standı Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ın eşi Simten Kılıç ile röportaj KTMÜ İktisat Fakültesi Kasım Tınıstanov Konferans Salonu'nda düzenlenen program Programa katılanlar Programdaki konuşmalar Çekiçle kılıç dövülmesi Programdan detaylar Kırgızistan'da nevruz kutlamaları BİŞKEK - Kırgızistan'da Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Bişkek'teki Alatoo Meydanı

Meydandaki etkinlikler

Meydandaki dans gösterisi

Meydandaki tiyatro oyunu

Büyükelçilikler Kermesi

Kermesteki Türkiye standı

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ın eşi Simten Kılıç ile röportaj

KTMÜ İktisat Fakültesi Kasım Tınıstanov Konferans Salonu'nda düzenlenen program

Programa katılanlar

Programdaki konuşmalar

Çekiçle kılıç dövülmesi

Programdan detaylar Kırgızistan'da nevruz kutlamaları

BİŞKEK - Kırgızistan'da Nevruz Bayramı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kırgızistan'da meydanlar ve parklarda kültürel ve sportif faaliyetlerle kutlanan Nevruz için en görkemli etkinlik, başkent Bişkek'teki ana meydanda yapıldı.

Etkinlikte, vatandaşlara nevruzun en önemli simgesi olarak görülen Sümelek tatlısı ikram edildi. Vatandaşlar tiyatro ve dans gösterileri ile halk oyunlarını izledi.

Bunun yanında, Lenin meydanında düzenlenen Büyükelçilikler Kermesi'nde de Türkiye standı büyük ilgi gördü.

Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç'ın eşi Simten Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kermese Türk yemekleri, çini ve bakır işleri ve hediyelik eşyalarla katıldıklarını söyledi.

Kermeste Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev'in ev sahipliğinde büyükelçilere Kırgız yemekleri tanıtıldı. Yine, bakan ve büyükelçiler, birlik ve beraberliği simgeleyen geleneksel Kırgız çadırı kurdu.

Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi'nde (KTMÜ) İktisat Fakültesi Kasım Tınıstanov Konferans Salonu'nda da çok sayıda öğrenci ve öğretim üyelerinin katılımıyla program organize edildi. Programın açılış konuşmasını, Kırgızistan'a çalışma ziyaretinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevruz Bayramı Kırgızistan Metin Kılıç Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title