Haberler

Kırgızistan'da İhracat Kılavuzları Konferansı Düzenlendi

Güncelleme:

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Ekonomi Bakanlığı tarafından düzenlenen konferansta, küresel tedarik zincirlerindeki değişimler ve ülkenin yeni pazarları ile ihracat fırsatları ele alındı. İhracatı Geliştirme ve Teşvik Merkezi çalışanları, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Japonya, Kore ve Almanya gibi ihracat pazarlarında başarılı olmak için tavsiye ve önerilerini paylaştı. Konferansta ayrıca, Kırgızistan'ın ihracat potansiyelinde öne çıkan ürünler de tanıtıldı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te "İhracat Kılavuzları" konulu konferans düzenlendi.

Ekonomi Bakanlığının ev sahipliğindeki konferansta, küresel tedarik zincirlerinde yaşanan değişim ve ülkenin yeni pazarları ile ihracat fırsatları ele alındı.

Bakanlık bünyesindeki İhracatı Geliştirme ve Teşvik Merkezi çalışanları, "Kırgız ihracatı" konulu sunumlarda, girişimcilerin, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Suudi Arabistan, Japonya, Kore ve Almanya gibi ihracat pazarlarında başarılı olmaları için tavsiye ve önerilerini paylaştı.

Sunumlarda, özellikle ülkenin ihracat potansiyelinde öne çıkan ve Kırgızistan'dan en çok talep edilenler arasında bulunan sebze, meyve, bal, et, süt ve giyim ürünleri yer aldı.

Konferansta, İhracatı Geliştirme ve Teşvik Merkezinin 22 Nisan-16 Mayıs'ta ihracat kalemleri tanıtım kampanyası düzenleyeceği bildirildi.

İhracatı Geliştirme ve Teşvik Merkezi Başkan Yardımcısı Tilek Cumanaliyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, konferansla üreticilere yeni pazar imkanlarını ve kendilerinden talep edilen ürünlere ilişkin bilgileri sunduklarını söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanlığı Suudi Arabistan Kırgızistan Konferans İhracat Japonya Almanya Katar Kore Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title