Haberler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki depremde 3 Çinli hayatını kaybetti

Güncelleme:

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 3 Çinli hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Depremin hissedildiği Kazakistan'da ise 44 kişi yaralandı. Öte yandan deprem Çin'in yanı sıra Kırgızistan ve Özbekistan'da da hissedildi.

Çin'in Kırgızistan sınırındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremde 3 Çinlinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Çin'in Kırgızistan sınırındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ne bağlı Wushi ilçesinde meydana gelen 7.1 büyüklüğündeki depremin bilançosu netleşiyor. Çin resmi haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, Akqi ilçesinde evlerin yıkılması sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Kırgızistan-Çin sınırındaki depremde 3 Çinli öldü

TREN SEFERLERİ ASKIYA ALINDI, 12 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde demir yolu seferlerinin askıya alındığı, 27 trende arıza ve hasar meydana geldiği bildirildi. Depremin merkez üssü çevresindeki bölgede depremden etkilenen 12 bin 426 kişinin tahliye edildiği kaydedildi.

Kırgızistan-Çin sınırındaki depremde 3 Çinli öldü

DEPREM BİRÇOK ÜLKEDEN HİSSEDİLDİ

Çin Deprem Ağları Merkezi'ne göre Wushi ilçesinde yerin 22 kilometre derinliğinde yerel saatle 02.09'da kaydedilen deprem, Çin sınırındaki Kırgızistan, Tacikistan, Kazakistan ve Özbekistan'da da hissedilmişti.

Kırgızistan-Çin sınırındaki depremde 3 Çinli öldü

KAZAKİSTAN'DA 44 KİŞİ YARALANDI

Merkezden yapılan açıklamada yerel saatle 16.00 itibarıyla 70 artçı sarsıntı yaşandığı, en şiddetli sarsıntının 5.3 büyüklüğünde meydana geldiği belirtildi. Kırgızistan depremde can kaybı olmadığını açıklarken, Kazakistan Sağlık Bakanlığı 44 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırgızistan Özbekistan Kazakistan Sincan Deprem Uygur Çin Deprem Doğal Afetler Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

Rustem Sengul:

Bizim memlekette olsa 10 binlerce kayıp verirdik. Adamların binaları ikinci dünya savaşı döneminden kalma bide

340
12
yanıtYanıtla
İsmail Hakkı Özdemir:

Ne 10 bini iyi misin milyon kişi belki

yanıt156
yanıt11
Kemal Demirelli:

BU YILLARDAKİ YAPILARI 90 SENE ÖNCEKİNDEN DAHA KALİTELİ KIRGIZİSTAN DA 15 BİNANIN 12 KATINDA OTURAN DA MÜSTAKİL VER OLANDA AYNI HİSSETTİ AMA EVLER TAŞ TUĞLA İLE BİR TERS BİR DÜZ SİSTEMŞNDE 35 CM KALINLIK VAR TÜM PENCERE KAPI ÇEVRESİNE 1010 ÇELİK PROFİL ÇEKİLİR BU YÜZDEN TEK BİR CAN DAĞI KIRILMADI BU MALZEME İLE TÜRKİYE 3 SİTE YAPARLAR

yanıt65
yanıt1
Metin Demir:

Ben anlamıyorum arkadaş bizim ülkede niye binlerce ölüyor ve sorumluları kalkmış belediye başkan adaylığını bırakıyor ve oy alabiliyor vallahi anlamadım

240
5
yanıtYanıtla
barış döner:

Müslümanız ondan

yanıt2
yanıt2
White Turk:

Deprem en yakın yerleşim yerine 200km. Tabi ki can kaybı beklenmez.

59
121
yanıtYanıtla
FLOZOF:

11 ilin yüz ölçümü kaç km

yanıt128
yanıt9
CAN:

elazığda 6.8 oldu yerle bir oldu şimdi sen dersinki 6.8 ile 7.0 arasında çok fark yok dersin bende derimki 6 ile 7 arasında ki deprem 10 kat daha şiddetlidir.

yanıt36
yanıt6
Ismail Uzun:

1 paket makarna kazandınız güle güle yiyiniz

yanıt49
yanıt18
mert barlik:

Asıl üzüldüğüm şey,böyle bir depremin artçılarında bile biz neden ölüyoruz. Keşke biz de ölmesek ,keşke biz de çalmasak canlardan

78
2
yanıtYanıtla
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title