Haberler

Pakistanlı İş Adamı Kiraz Üretimi İçin Türkiye'den Arsa Aldı

Güncelleme:

Denizli'ye 15 milyon avroluk yatırım yapan Pakistan asıllı Alman vatandaşı Bakir Ali Şayk, aldığı bin 700 dönümlük araziye 68 bin kiraz fidanı dikti.

İBRAHİM SÜZER - Denizli'ye 15 milyon avroluk yatırım yapan Pakistanlı iş adamı, aldığı bin 700 dönümlük araziye 68 bin kiraz fidanı dikti. Birkaç yıl içerisinde üretim yapmayı planlayan firma, Avrupa'ya kiraz ihraç etmek istiyor.

Türkiye'den yurt dışına meyve ihracatı yapan bir firmanın sahibi Pakistan asıllı Alman vatandaşı Bakir Ali Şayk, geçen yıl Denizli'de yatırım kararı aldı. Şayk, Baklan ilçesinde kiraz yetiştirmek için bir süre önce arazi satın aldı.

Bin 700 dönüm araziye, 5 farklı çeşitten oluşan 68 bin adet kiraz fidanı diken Şayk, birkaç yıl içerisinde üretimi geçip, ihracat yapmayı hedefliyor.

- Türkiye'de sayılı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı, Türkiye'nin en büyük kapama kiraz bahçelerinden birinin Baklan ilçesinde oluşturulduğunu söyledi.

Bakanlığın son yıllarda meyvecilik sektörüne verdiği destekler, ihracata artan talep ve bölgedeki kirazın kalitesinin yatırımcıları Denizli'ye çektiğini kaydeden Kutlu, "Burası özel bir bölge. Türkiye'nin en önemli ihraç kalemlerinden biri olan kiraz, Avrupa'da sevilerek tüketiliyor. Söz konusu firma da 68 bin kiraz fidanı dikerek, bu alanda üretim yapmayı hedefliyor" diye konuştu.

Firmanın, kirazdan verim almaya başlandığında, paketleme tesisi ve soğuk hava deposunun da inşa edeceğini anlatan Kutlu, söz konusu yatırım sayesinde yaklaşık 300 kişinin istihdam edileceğini kaydetti.

- "2 bin tonluk rekolte beklentisi"

Ziraat Mühendisi Atiye Gizem Gözenç de Denizli bölgesinde yetişen kirazların kalite ve veriminin yüksek olduğunu söyledi.

Gözenç, "3-4 yıl sonra bu alandan yıllık 2 bin ton civarında kiraz toplayabileceğiz" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Denizli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title