Haberler

Kınalı Kuzular Askerde

Genelkurmay Başkanlığı'nın engelli vatandaşların askerlik hizmetlerini yerine getirmeleri amacıyla uyguladığı 'temsili askerlik' kapsamında Başkent'te 160 engelli vatandaş 1 günlük asker oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın engelli vatandaşların askerlik hizmetlerini yerine getirmeleri amacıyla uyguladığı 'temsili askerlik' kapsamında Başkent'te 160 engelli vatandaş 1 günlük asker oldu.

Ankara MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na sabah saatlerinde aileleri ile birlikte gelen engelli askerler, birliklerine teslim oldular. Askeri kıyafetleri giydikten sonra komutanları tarafından yanaşık düzen eğitimine tabi tutulan engelli askerler, aileleri ve komutanlarının huzurunda yemin ettiler. Ellerine yaktıkları kınalarla askere giden engelli askerlerin yemin töreninde duygulu anlar yaşarken, evlatlarını izleyen aileler gözyaşlarını tutamadı.

MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Taner Düvenci, engelli askerlerin yemin törenine katılırken, arkadaşları adına bir konuşma yapan Ali Yahya isimli asker, "Bugün hayatımızın en önemli anlarını yaşıyoruz. Huzurunuzda kutsal andımızı içmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Birliği ilk katılan er Ahmet Durmuş, Mehmetçik yaş kütüğüne temsili dönem plaketi çakarken, Tümgeneral Taner Düvenci, birliğe ilk katılan er olduğu için Ahmet Durmuş'a ilk katılış belgesini verdi. 2003 yılında başlayan temsili askerlik uygulamasına katılmak üzere bu yıl MEBS Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na 160 kişinin müracaatta bulunduğunu söyleyen Tümgeneral Düvenci, "Evlatlarımızı sabah saat 08.00'den itibaren nizamiyede karşıladık. Gözlerindeki parıltıdan kalplerinde var olan vatan sevgisini ve asker olmanın heyecanını gördük. Sevgi ile hasret kaldıkları üniformalarını giydiler. Ailelerimizin sevgi gözyaşlarına tanık olduk. Eğitim esnasındaki şevk ve istekleri dosta güven, düşmana korku veriyordu. Şimdi huzurunuzda ant için ve Mehmetçik olan evlatlarımızı ve onların ailelerini tanımaktan büyük bir mutluluk duyduk. Değerleri evlatlarımız; sizler bizlere ve bütün dünyaya yüreğinizle nasıl asker olunacağını gösterdiniz. İşte Türk evladı budur. Sizler Yahya Çavuş, Seyit Onbaşı, Ulubatlı Hasanlar, Mehmetçiklersiniz, sizler Gazi Mustafa Kemal'in askerlerisiniz. Sizin abideleşmiş duruşunuz vatan, millet, bayrak, askerlik aşkı ile çarpan yüreğiniz vatanımızın teminatıdır" diye konuştu.

Yenin töreninin ardından resmi geçit törenine geçen engelli askerler, aileleri ve komutanlarının önünden geçerek töreni tamamladılar. Törenin ardından aileleri ile buluşan engelli askerler, ailelerine duygulu anlar yaşattı. Engelli bir askerin törene gelemeyen babasını telefonla arayarak müjdeyi vermesi ise görenlere duygulu anlar yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Genelkurmay Başkanlığı Düvenci Kınalı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title