Haberler

Kimlikleri Toplayıp, Erdoğan'a Gizlice Bağış Yaptılar İdidası

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'ndeki yapımı devam eden gümrük inşaatında Nakka Mimarlık Şirketi'ne bağlı olarak çalışan 20 işçi, sigorta yaptırılacağı söylenerek kimliklerinin toplanıp, bilgileri dışında Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına 10'ar liralık bağış yapıldığını ileri sürdü.

Çanakkale'nin Bozcaada İlçesi'ndeki yapımı devam eden gümrük inşaatında Nakka Mimarlık Şirketi'ne bağlı olarak çalışan 20 işçi, sigorta yaptırılacağı söylenerek kimliklerinin toplanıp, bilgileri dışında Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan adına 10'ar liralık bağış yapıldığını ileri sürdü. Bağışı kendi bütçesinden yaptıkları belirlenen firma yetkilileri, konunun çalışanlar tarafından çarpıtıldığını iddia etti.

Bozcaada'da, liman bölgesinde devam eden gümrük inşaatında Nakka Mimarlık'a bağlı olarak çalışan 20 işçinin nüfus cüzdanları, geçen Salı günü, iddiaya göre, Sigorta yaptıracağız denilerek toplandı. Mimarlık Şirketi, çalışanlardan topladığı kimliklerle Ziraat Bankası Bozcaada Şubesi'nden Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın banka hesabına, 10'ar lira bağış yatırdı. İşçilerden Aziz Ünal, tesadüfen bu dumu öğrenip, diğer arkadaşlarına bildirdi. Bunun üzerine ertesi gün banka şubesine giden işçilerden İsmet Güngör (51), Aziz Önal (59), Mehmet Dingin (36), Rahmi Alkan (34) ve Ahmet Karanlık (45), bilgileri dışında yapılan bu işlemin iptalini istedi. İşlemin geri alımı için 24 saatten önce başvurulması gerektiğini belirten banka yetkilileri, dumunu genel merkezlerini bildirip, gerekenin yapılması için bilgi vereceklerini belirtmesi üzerine işçiler adlarına yatırılan bağışın dekontunu alıp, bankadan ayrıldı. Dekontlarda imzalarının bulunmadığını belirten işçiler, şirketin kendi bütçesinden yaptığı bağışın iptal edilmemesi halinde yasal yollara başvuraracaklarını bildirdi. İşçilerden İsmet Güngör, Kimimiz koyu CHP'li, kimimiz MHP'li, kimimiz AKP'li işçileriz. Asıl sorun bizden habersiz bu türlü bir işlem yapılması. Neden bize sormadan bunu yaptılar Bir an önce yatıralan paraların geri alınıp, bu işlemin iptal edilmesini bekliyoruz. Duygularımızla oynanması, moralimizi bozdu dedi.

İşçilerden Ahmet Karanlık ise o sırada kimliğinin yanında olmadığını, bu yüzden veremediğini belirtip, Ancak vermiş olsaydım ben de bu şekilde mağdur olacaktım. Ben de arkadaşlarımla yasal mücadeleye devam edeceğim diye konuştu.

HAYVANLAR İÇİN DE BAĞIŞ YAPIYORUZ

Nakka Mimarlık yetkilisi Bülent Sancak ise olayın çarpıtıldığını belirtip, Kimlikleri toplayan tek kişi ben değilim. Ayrıca bunun için kendi adamımı görevlendirdim. Ama tabiiki arkadaş yanlış algılamış. 'Bağış' diyeceğine, 'sigorta' için demiş. Ben ne yapayım, yanımda okumuş üniversiteli birisini mi çalıştırayım Kimliklerin bir kısmını o topladı, bir kısmını ben topladım. Ben kimliklerini topladığım işçilere bağış yapılacağını söyledim, onlar da kabul etti. Paraların bir kısmını ben yatırdım, bir kısmını da yanımda çalışan kişi yatırdı dedi. Mimar Sancak, sadece Erdoğan için değil, zaman zaman TEMA, hayvanlar için de bir çok yere yardımda bulunduğunu belirtip, Bu olay neden bu kadar büyüdü, anlamış değilim, ne var bunda dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan İsmet Güngör Çanakkale Bozcaada Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title