Haberler

Ülkenin en güçlü silahı! Balistik füze testini izleyen Kim-Jong-un'un ABD'ye bir mesajı var

Güncelleme:

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkenin en güçlü silahı olarak kabul edilen "Hwasong-18" kıtalararası balistik füzenin testini izledi. Testin, ABD'nin "yanlış karar vermesi" halinde ülkesinin nasıl tepki verebileceğini gösterdiğini kaydeden Kim, "düşmanların pervasız ve sorumsuz askeri tehditlerini asla hafife almama ve onlara daha saldırgan eylemlerle güçlü biçimde karşılık verme" mesajı verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen en gelişmiş füzesinin üçüncü testinin ardından ABD öncülüğünde artan askeri hareketliliği püskürtmek için "daha saldırgan eylemler" tehdidinde bulundu.

Ülkenin en güçlü silahı! Balistik füze testini izleyen Kim-Jong-un, ABD'yi açık açık tehdit etti

KİM KITALARARASI BALİSTİK FÜZENİN TESTİNİ İZLEDİ

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansının (KCNA) haberine göre, Kim, dün Kuzey'in üçüncü denemesini gerçekleştirdiği "Hwasong-18" kıtalararası balistik füzesinin testini izledi. Kim'in, Pyongyang'ın "en güçlü stratejik temel saldırı araçlarının güvenilirliğinin yeniden doğrulandığı kaydedilen testten büyük memnuniyet" duyduğu aktarıldı.

Ülkenin en güçlü silahı! Balistik füze testini izleyen Kim-Jong-un, ABD'yi açık açık tehdit etti

"ABD YANLIŞ BİR KARAR VERİRSE..."

Testin, ABD'nin "yanlış karar vermesi" halinde ülkesinin nasıl tepki verebileceğini gösterdiğini kaydeden Kim, "düşmanların pervasız ve sorumsuz askeri tehditlerini asla hafife almama ve onlara daha saldırgan eylemlerle güçlü biçimde karşılık verme" mesajı verdi.

Ülkenin en güçlü silahı! Balistik füze testini izleyen Kim-Jong-un, ABD'yi açık açık tehdit etti

HWASONG-18 ÜLKENİN EN GÜÇLÜ SİLAHI KABUL EDİLİYOR

ABD ana karasını vurabilecek menzilde tasarlandığı iddia edilen Hwasong-18, ülkenin en güçlü silahı olarak kabul ediliyor. Nisan ve temmuzda da Hwasong-18'in fırlatma denemeleri yapılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kim Jong Un Kuzey Kore Kuzey Kore Kore Güvenlik Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (2)

Ben Kemal:

bu şaklaban insanları kandırıyor. o füzeyi nasıl kontrol ediyor? Cevap : uydu ile peki olası bir savaş halinde o uyduları kullanabilecek mi? Cevap : Hayır Dünyada karadan havaya, Havadan havaya atılmak suretiyle uzaydaki uyduyu vurabilen 2 devlet var. bilin bakalım biri kim :)))

3
6
yanıtYanıtla
Haber Ola:

hiç bir silahın olmasın bundan bin tane olsun yeter

4
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title