Haberler

Kilis'ten Güneydoğu'da Görev Yapan Güvenlik Güçlerine 1 Ton Baklava

Kilis'te, sivil toplum kuruluşları tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek amacıyla 1 ton baklava gönderildi.

Kilis'te, sivil toplum kuruluşları tarafından Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde terörle mücadele eden güvenlik güçlerine destek amacıyla 1 ton baklava gönderildi.

Kilis Belediyesi öncülüğünde kentte faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşları tarafından 1 ton baklava hazırlandı. Hazırlanan baklavaların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki kentlerde terörle mücadele eden asker ve polislere dağıtılmak üzere gönderilmesi için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, İl Genel meclisi Başkanı Metin Karakuş ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Belediye Başkanı Hasan Kara, güvenlik güçlerine destek amacıyla baklava gönderdiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Emniyet teşkilatımız, kahraman polislerimiz gece gündüz demeden çocuklarından ayrı, eşlerinden ayrı orada çarpışıyorlar. Askeri birliklerimiz uğraşıyor sırf bu vatanın daha iyi yaşanır hale gelmesi için. Biz bugün burada tüm Kilis halkı olarak bir ton baklava önce Mardin'e, oradan Sur'a, Cizre'ye ve Silopi'ye gönderilerek özel hareket polislerimize ve askeri birliklerimize dağıtılacaktır."

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Sevengül, akademisyenlerin imza attığı bildiriyi kınayarak "Akademisyen olarak geçinen aydın grupların terörü destekleyici açıklamalarını şiddetle kınıyoruz. Terörün bitmesi, birlik ve beraberliğimizin daim olması için Kilis esnafı olarak daima devletimizin ve milletimizin yanındayız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından baklavalar, minibüsle asker ve polislere dağıtılmak üzere yola çıktı. - Kilis

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Metin Karakuş Hasan Kara Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title