Haberler

Kilis'te Toprak Satışları

Kilis Valisi Nevzat Turhan, İlin Bazı Bölgelerinde Arazi Satan ve Alanların Varlığının Doğru Olduğunu Belirterek, "Korkulacak Bir Şey Yok. Arazi Alanlar Türk Vatandaşlarıdır" Dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, ilin bazı bölgelerinde arazi satan ve alanların varlığının doğru olduğunu belirterek, "Korkulacak bir şey yok. Arazi alanlar Türk vatandaşlarıdır" dedi.

Kilis Valisi Nevzat Turhan, bazı medya kuruluşlarında yer aldığı gibi yabancıların Kilis'ten arazi aldığı yönündeki iddiaların yanlış bilgilendirmeden kaynaklandığını belirtti. Turhan, "Yabancıların Kilis'te arazi alması söz konusu değil, korkulacak bir şey yok. Arazi alanlar Türk vatandaşlarıdır. Takip edip inceliyoruz. Arazi satışları var ama dışarıda konuşulduğu gibi değil, çok alım satım yok. Alanlar da zaten Türk vatandaşları. Söylentiler çok ama bizim elimizde rakamlar var. Arazi satışları ve

alışları doğru. Niçin arazi satın aldıklarını bilmiyorum. Ama şu kadarını söyleyeyim, vatandaşlarımızın korkacağı bir durum yok. Zaten yabancıları da arazi satılığı iddiaları yanlış bilgilendirmeden kaynaklanıyor. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü verileri güncellediği için Kilis'te Suriyelilere ait araziler sanki yeniden satılmış gibi algılanıyor. Kilislilerin Suriye'de, Suriyelilerin ise Kilis'te arazileri var" şeklinde konuştu.

Her şeyin titizlikle incelendiğini vurgulayan Vali Turhan, "2007 yılında el değiştiren araziler ile 2006 yılı verilerini karşılaştırdığımız zaman bir artış olduğu gözleniyor ama abartılacak bir olay da yok. Yabancıların arazi alması zaten yasalar çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Kilis ve ilçelerinde yabancıların arazi satın aldığı da yok. Vatandaşlar arasında sürekli bir şeyler konuşuluyor. Konuşulanların büyük bölümü abartılarla doludur. BOTAŞ tarafından Mısır'dan alınacak doğalgaz, Suriye ve Kilis

üzerinden geçecek. Bir de Polateli ilçesinde Teknopark kurulacağı için bu bölgelere yakın yerlerde arazi fiyatları biraz artmış durumda" dedi.

(MAD-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title