Haberler

Kilis'te Jandarmanın Kullandığı Teknolojik Silahlar Tanıtıldı

Kilis'te jandarmanın kullandığı teknolojik silahlar tanıtıldıKİLİS - Suriye sınırındaki Kilis'te, Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikle jandarmanın kullandığı son teknolojik silahlar tanıtıldı.

Kilis'te jandarmanın kullandığı teknolojik silahlar tanıtıldı

KİLİS - Suriye sınırındaki Kilis'te, Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş Yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikle jandarmanın kullandığı son teknolojik silahlar tanıtıldı.

Programa Kilis Valisi İsmail Çataklı, Kilis Belediye Başkan Vekili Ahmet Polat, 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa doğan Karacuşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Zafer Asker, İl Emniyet Müdürü Günter Şenses, askeri personel, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Gökhan Şahin, Jandarma teşkilatının kuruluşunun 178. Yıl dönümünü kutladıklarını ifade ederek, "Başarılarla dolu, 178 yıllık köklü bir tarihi sahip olan, Jandarma Genel Komutanlığı kuruluşundan bu güne kadar yüce milletimizin engin, sevgi, güzeline mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin, huzur ve güvenliğiyle kamu düzenin sağlanması yönündeki güvenlik kuvvetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır" dedi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı ise Jandarma teşkilatının 1839 yılında kurulduğunu belirterek, " Gelişen güç yapısı, eğitim düzeyi, teknolojik donanımıyla kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımız, üstlendiği önemli sorumluluğun bilinciyle, hukukun üstünlüğünden taviz vermeden, yurdumuzun bölünmez bütünlüğünü koruyarak, huzur ve güvenliği sağlayan bu vatansever tutum ve üstün hizmet anlayışı ile Yüce Türk Milleti'nin gurur kaynağı olmuştur. Yurdumuzun her köşesinde halkımızla iç içe ve büyük bir özveriyle görev yapmakta olan Jandarma Teşkilatı, 'Önce İnsan' diyerek ve "insanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışına sahip olarak, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerini gözeten, halkın memnuniyetini sağlayan bir görev bilinci ve hizmet anlayışı ile halkımızla bütünleşmiştir. Jandarma Teşkilatımızın, 178 yıldır olduğu gibi bugün de, toplumumuzun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getirmeye devam edeceğine inanıyorum" dedi.

Jandarma Bomba köpek timi ile tütün arama köpek timinin gösterisi uzun süre alkışlandı. Jandarma haftası nedeniyle dereceye girenlere çeşitli öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Jandarma Marşının okunmasından sonra, Jandarma teşkilatının kullandığı son teknolojik silahlar ve kullandıkları malzemelerin standı gezildi. Tören yürüyüşünün yapılması ile program sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gökhan Şahin Ahmet Polat Suriye Kilis Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title