Haberler

İtalya'dan gelen uzmanlar zeytinyağı üreticilerine eğitim verdi

Güncelleme:

Kilis'te, İtalya'dan gelen uzmanların katılımıyla "Zeytinyağı Üretiminde Yeni Yaklaşımlar ve Tadım Eğitimi" programı gerçekleştirildi.

Kilis'te, İtalya'dan gelen uzmanların katılımıyla "Zeytinyağı Üretiminde Yeni Yaklaşımlar ve Tadım Eğitimi" programı gerçekleştirildi.

Kilis Valiliği, İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Kilis Belediyesince Canbolat Paşa gençlik Merkezi'nde düzenlenen programda, tescilli Kilis zeytinyağına daha fazla değer kazandırılacağına ilişkin yeni yaklaşımlar ve stratejiler üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Kilis Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Polat, gazetecilere, ajans olarak Kilis zeytinyağını hem ulusal hem de uluslararası düzeyde hak ettiği değere ulaşabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İtalya'dan zeytinyağı hakkında uzman olan kişileri Kilis'e davet ettiklerini belirten Polat, "Burada hem üreticilerimizi ziyaret ettik hem de zeytin bahçelerini gezerek konuyla ilgili onların da görüşlerini aldık. Bununla birlikte Kilis'te zeytinyağı üreticiliği konusunda önde gelen çiftçilerimizi de bir eğitim programına davet ederek onların da görüşlerini aldık. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Zeytinyağı uzmanı Luca Mencaglia da Kilis'in genel olarak çok büyük gelişme potansiyeli olan bir bölge olduğunu belirterek, kısa sürede üstün kalite zeytinyağına ulaşılabileceğini düşündüğünü kaydetti.

Mencaglia, sıkımhanelerin teknik açıdan geliştirilmesiyle zeytinyağının daha iyi yerlere geleceğini de sözlerine ekledi.

Kilis Valisi Recep Soytürk ve Belediye Başkanı Servet Ramazan'ın da katıldığı programda İtalya'dan gelen zeytinyağı uzmanları kentteki üreticilere çeşitli konularda eğitimler verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Kilis Valiliği Zeytinyağı İtalya Kilis Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs MARMARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs MARMARAY bedava mı? 1 Mayıs ANKARAY ücretsiz mi? 1 Mayıs ANKARAY bedava mı? 1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title