Haberler

Kılıçdaroğlu Usta Sanatçı Oğuzalp'e Rahmet Diledi

Usta tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı evinde yaşamını yitirdi.

Usta tiyatro sanatçısı, sinema ve dizi oyuncusu Tomris Oğuzalp, bu sabaha karşı evinde yaşamını yitirdi. Bir süre önce rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve ardından taburcu edilen sanatçı, 81 yaşında hayata veda etti. 1933 doğumlu Oğuzalp, Çamlıca Kız Lisesi'nin ardından Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. 1953 yılında 'Sarı Zeybek' ile sinema hayatına atılan, uzun süre Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyuncu ve yönetici olarak çalışan Oğuzalp, Ankara Sanat Tiyatrosu ve Kent Oyuncuları'nda da bulundu. Oğuzalp, bugün ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

-KILIÇDAROĞLU: İYİ İNSAN TOMRİS OĞUZALP...

CHP Lideri Kılıçdaroğlu da Oğuzalp'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı. Kılıçdaroğlu mesajında şunları kaydetti:

"Tiyatro, sinema, dizi oyuncusu olarak oynadığı olumsuz rollere rağmen kendisini sinema, tiyatro ve sanatseverlere kabul ettiren iyi insan Tomris Oğuzalp'in ölümünü büyük bir üzüntüyle öğrendim. 1953 yılında Sarı Zeybek ile sinema hayatına başlayan ve son röportajında "Bu dünyadan göçme vakti geldi' diyen Tomris Oğuzalp aramızdan ayrıldı. Usta sanatçı Tomris Oğuzalp'e rahmet, ailesi, yakınları, sanat, sinema ve tiyatro dünyasına da başsağlığı diliyorum."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ankara Devlet Tiyatrosu Kemal Kılıçdaroğlu Tomris Oğuzalp Çamlıca Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title