Haberler

Kılıçdaroğlu Türkiye Sivil Bir Darbeyle Karşı Karşıya

Haber Kamera Naci YÖNER, İstanbulDHA CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu 14 aralık operasyonu nu değerlendirirken Türkiye'nin sivil bir darbeyle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Haber Kamera Naci YÖNER, İstanbulDHA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu 14 aralık operasyonu nu değerlendirirken Türkiye'nin sivil bir darbeyle karşı karşıya olduğunu söyledi. Gün içinde operasyonla ilgili olarak art arda değerlendirmelerde bulunan CHP lideri, İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in annesinin cenazesine katılmak üzere geldiği Şakirin Camii'nde de konuştu. Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen soruyu şöyle yanıtladı.

MEDYAYA YÖNELİK OPERASYONU HİÇBİR ZAMAN İÇİMİZE SİNDİREMEDİK

Medyaya yönelik operasyonu hiçbir zaman içimize sindirmedik. Sadece bugün değil dün de aynı şeyleri söyledik. İnternet siteleri basıldı, gazeteler basıldı, gazeteciler içeri atıldı. Bu demokrasilerde olan olaylar değil.

DEMOKRASİYE DOĞRUDAN DARBE YAPILDI

Türkiye bir sivil darbeyle karşı karşıya. Bir darbeci hükümet var. Demokrasiye doğrudan darbe yapıldı. Medyaya yönelik darbe yapılıyor, üniversitelere yönelik darbe yapılıyor. Düne kadar şunu söylüyorlardı, bizi darbecilikle suçluyorlardı. Düne kadar...Oysa darbeden dolayı en büyük zararı gören parti biziz. Onların genel başkanları hapse atılmadı, bizim genel başkanlarımız hapse atıldı. Onların milletvekilleri hapse atılmadı, bizim millet vekilleri hapse atıldı. Onların mal varlığına el konulmadı, bizim mal varlığımıza el konuldu. Ama biz hep geçmişi geçmişte bıraktık, geleceğe bakmak istedik. Ama onlar hep bizi suçladılar. Bugün geldiğimiz noktada açık ve net şunu görüyoruz, hükümet bir darbe hükümetidir, demokrasiye yönelik darbe yapılmaktadır. Yapılıyor... Sadece yeni değil, öteden beri var.

İKTİDARDA BAŞKA BİR HÜKÜMET Mİ VAR

Dün tekrar çıktılar, dediler ki Ergenekon davaları için, efendim bize kumpas kurdular. Sen iktidarda değil misin İktidarda başka bir hükümet mi var dı Başka birisi mi Başbakanlık koltuğunda oturuyordu Bugün geldiğimiz noktada şu gerçeği herkesin bilmesini isterim. 17 ve 25 Aralık operasyonlarını bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna tanık olduk. Bütün dünya tanık oldu. Şimdi bu operasyonların yıl dönümünde bunu kapatmak istiyorlar

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Bihlun Tamaylıgil Şakirin Camii Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title