Haberler

Kılıçdaroğlu Sav'a Meydan Okudu(1): Partideki Korku İmparatorluğunu Yıktık, Türkiye'deki Korku İmparatorluğunu da Yıkacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kendisinin Başkanlığında Toplanmayan Parti Meclisi'nin(pm) Karar Alamayacağı Belirterek, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın İstediği Düzenlemeleri Yaptıklarını ve 13 Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Sekreter'den Oluşan Merkez Yönetim Kurulu'nun(myk) 16.30 İti...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin başkanlığında toplanmayan Parti Meclisi'nin (PM) karar alamayacağı belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istediği düzenlemeleri yaptıklarını ve 13 Genel Başkan Yardımcısı ile Genel Sekreter'den oluşan Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) 16.30 itibariyla Başsavcılığa bildirildiği açıkladı. Kılıçdaroğlu, yeni MYK listesini açıkladığı konuşmada "Partideki korku imparatorluğunu yıktık, Türkiye'deki korku imparatorluğunu da yıkacağız" dedi. Kılıçdaroğlu, kurultaya ilişkin soruları yanıtsız bırakırken Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, delegelerin istemesi halinde kurultay yapılabileceğini söyledi.

Öğle saatlerinde yazılı olarak açıklanan MYK listesindeki bazı isimler görevi kabul etmedi. Önceki listede Genel Başkan Yardımcıları olarak açıklanan Gülsün Bilgehan, Gökhan Günaydın ve Nihat Matkap görevi kabul etmedi. CHP'nin yeni yönetimi Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Mesut Değer, İsa Gök, Alaattin Yüksel, İzzet Çetin, Oğuz Oyan, Didem Engin, Mehmet Zeki Gündüz, Umut Oran, Mehmet Ali Özpolat, Sencer Ayata, Melda Onur ve Süheyl Batum'dan oluşuyor.

Öte yandan parti Genel Merkez'de de hareketlilik sürüyor. Kılıçdaroğlu'nun yeni MYK'yı açıkladığı toplantıda partililer "Başbakan Kemal" sloganları atarken, Genel Merkez içinde bir grup "Önder Sav nerede biz oradayız" sloganları attı.(ANKA/DEVAM)

(HH/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title