Haberler

CHP'de Güldal Mumcu'nun İsmi Listede Yok

Güncelleme:

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam toplanan Parti Meclisi, milletvekili listesini kesinleştirdi. Listede Güldal Mumcu yok.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önseçimler sonrası milletvekili adaylığı için kontenjan listesi üzerindeki çalışmalarını Parti Meclisi'ne sundu. Güldal Mumcu listede yok.

O SÖZLERLE İLK MESAJI VERDİ

Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam toplanan Parti Meclisi, milletvekili listesini kesinleştirdi. "Siyaset uzun soluklu bir yarıştır" diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi.

GÜLDAL MUMCU, UMUT ORAN, SİNAN AYGÜN LİSTEDE YOK

Genel başkan yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya kontenjana giremedi. Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Volkan Canalioğlu, Faruk Loğoğlu, Ali Demirçalı'nın da olduğu bazı milletvekilleri liste dışında kaldı. (Kaynak: Hürriyet)

GÜLDAL MUMCU KİMDİR?

Liseyi TED Ankara Koleji'ni bitiren Güldal Mumcu, 1974 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümü'nden mezun oldu. 1975-1979 yılları arasında Devlet Yatırım Bankası'nda proje değerlendirme uzmanı olarak görev aldı. 1976 yılında ise gazeteci-yazar Uğur Mumcu ile evlendi. 1977 yılında oğulları Özgür, 1981 yılında da kızları Özge dünyaya geldi.

Uğur Mumcu'nun öldürülmesinin ardından 1994 yılında oğlu ve kızı ile beraber amacı Uğur Mumcu'nun ilkelerinden ödün vermeyen kişiliğini gelecek kuşaklara aktarmak ve gazeteciliğe hevesli gençleri araştırmacılık alışkanlığıyla mesleğe kazandırmak olan Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı'nı kurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden 23. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye giren Güldal Mumcu, 10 Ağustos 2007'de TBMM Başkanvekilliğine getirildi.
2007'den beri TBMM Başkanvekilliği görevini yürüten Güldal Mumcu, Meral Akşener'le birlikte, Nermin Neftçi'den sonra bu göreve gelen ikinci kadın siyasetçidir. 24. Dönem İzmir Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Güldal Mumcu Uğur Mumcu Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Adınızı Yazın:

TÜRKİYENİN TAMAMI AKP OY VERECEK SELEMOLSUN TÜM TÜRKİYEME 81 DEN SELEMLAR.

22
19
yanıtYanıtla
Türk Görünümlü Arablar Cevap Yazmasın:

Oylar MHP ye!

19
13
yanıtYanıtla
NecomobilWeb@haberler.com:

CHP adı TAPTunceli li Alevi partisiolarak değişmeli içeriğiylr uyumlu bir isim olmalı hala Müslüman ve vatansever olduğunu düşünen bir insan bu partiye oy vermez

18
14
yanıtYanıtla
Mustafa Kemal Çetin:

Herkesin siddin sene vekil olacak diye bir kuralı yoktur. Partiye hizmet etmeyen, iyi çalışmayan, parti disiplinine uymayanlar elbette elenecektir. Bundan doğal ne olabilir ki?Sn. Kılıçdaroğlu''nun hakkaniyetle davranacağına, adil olacağına kalbimizle inanıyoruz.

9
18
yanıtYanıtla
gebzelimobilWeb@haberler.com:

Tam 63 yaşındayım CHP başka hiç bir partiye oy vermedim.Bundan sonra hangi partiye oy vereceğimi düşünüyorum sadece 3 oyumuz var.

18
8
yanıtYanıtla
onur seref:

DİKKAT. . . . . . CHP . . İZMİR . . ADAYI . . BİR ROMAN VATANDAŞ . . BU ÇOK ÖNEMLİ VE BİR İLK . . VE CESARET TEBRİKLER CHP HALKIN PARTİSİ BÖYLE OLUNUR

10
16
yanıtYanıtla
ANKARA:

başkanlık sistemine karşı HDP nin barajı geçmesine destek vermek lazım yoksa ülke bataklığa doğru gidiyor bari başkanlşık sistemine karşı çıkmamız lazım

9
16
yanıtYanıtla
TrabzonMobil-IOS:

Ne yani Alevi bu ülke Vatandaşı değil mi 150 mv içinde 50 Alevi vekil az bile

11
13
yanıtYanıtla
Ak parti toprağa ğömölüp çürüyüp gidecek Mobil-IOS:

Büyük Türk milleti oylar m hp ye

10
14
yanıtYanıtla
izmirli arda:

bu kadın çok çekici bence tekrar seçilmeli akp kadınlardan milyon kat daha iyi daa akıllı

5
18
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title