Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan İstanbul'a "İlgezdi" Operasyonu

Güncelleme:

Kılıçdaroğlu, partinin vitrinini 14 isimden oluşturdu. En çok delegeye sahip İstanbul MYK'da sadece bir isimle temsil edilirken, bu operasyonun temelinde Gamze Akkuş İlgezdi sorunu yatıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayda seçilen Parti Meclisi (PM) içinden partinin 'vitrini' olarak çalışacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerini belirledi. Kurultayda aldığı yetkiye dayanarak 17 olan MYK üye sayısını 14'e düşüren CHP lideri, MYK'da büyük değişiklik yaptı.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 60 PM üyesi içinden partinin vitrinine 13 ismi taşıdı. Eski MYK'dan sadece 5 isim yerini korudu. PM'ye giremeyen eski Genel Sekreter Gürsel Tekin'in yerine partinin iki numaralı koltuğuna İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır oturdu. Kılıçdaroğlu, örgütü ise yine Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'e teslim etti. İzmir, parti 'vitrini'ne ağırlığını koydu. CHP lideri dahil 14 MYK üyesinin 5'i İzmir vekili. İstanbul MYK'da büyük tırpan yedi ve sadece bir isimle temsil ediliyor. İstanbul tırpanının altında ise Gamze Akkuş İlgezdi sorununun yattığı iddia ediliyor.

LİSTEYİ DELEN HİÇ KİMSE VİTRİNDE YOK

Radikal'de yer alan habere göre; CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu MYK üyelerinin tamamını kendi anahtar listesinde olan isimlerden oluşturdu. CHP lideri, listesini delip PM'ye giren 20 isme de parti vitrininde görev vermedi. Genel sekreter dahil 13 isimden 11'i milletvekili.

5 İSİM YERİNİ KORUDU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun eski MYK'sından 5 isim, birinin görevi değişse de vitrinde kalmayı başardı. Ekonomi Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı aynı zamanda Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke; Parti Örgütü, Örgüt Yönetimleri ve Yurtdışı Örgütlenme'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl; Hukuk ve Seçim İşleri'nden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan; Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç; İşçi Sendikaları ve Sivil Toplum Kuruluşları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba parti vitrininde kalmayı başardılar. MYK'ya 8 yeni isim geldi.

İZMİR AĞIRLIK KAZANDI

Bu isimlerle MYK'da ağırlık İzmir'e geçti. CHP lideri partinin 2 ve 3 numaralı koltuklarını İzmir ve Ankara'ya verdi. CHP lideri dahil 14 kişilik MYK'da 5 İzmir temsilcisi bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da İzmir vekili. PM seçimlerinde en çok oyu alan İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke ekonomi politikalarının yanında Parti Sözcülüğü de yapacak. CHP'nin genel sekreterlik görevini yürüten ancak PM'ye giremeyen Gürsel Tekin'in yerine eski Bornova Belediye Başkanı İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır getirildi. PM'ye girmesine karşın CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise MYK'da kendisine yer bulamadı. Tanrıkulu'nun yerine, CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı getirildi. İnsan ve doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini yürütecek olan Akatlı, 1993 yılında Sivas Madımak Oteli'nde ölen 35 kişi arasına bulunan şair Metin Altıok'un kızı. Eski İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de MYK'da kendisine yer buldu.

İSTANBUL'A BÜYÜK TIRPAN

Partinin en fazla delegeye sahip ili olan İstanbul'u bir önceki MYK'da en az 5 isim temsil ederken, bu kez sadece bir ismin Yasemin Öney Cankurtaran'ın temsil etmesi dikkat çekti. Buna karşın İzmir 5, Ankara ise 2 isimle temsil ediliyor.

GAMZE İLGEZDİ OPERASYONU MU YAPILDI?

CHP lideri İstanbul'a neden böyle bir 'operasyon' yaptı? Herkes bu sorunun yanıtını arıyor. MYK üyelerinin açıklanmasının ardından parti kulisleri de kaynamaya başladı. Parti kulislerinde CHP liderinin, İstanbul 'tırpanı'nın altında Gamze Akkuş İlgezdi 'sorununun' yattığı konuşuluyor.

Peki nedir CHP kulislerinde konuşulan Gamze İlgezdi sorunu?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde hemşerisi Cemal Canpolat'ı desteklediği ve delegeler üstünde etkin bir yer edindiği biliniyor. Bu nedenle CHP liderinin de PM seçimlerinde İlgezdi'nin eşi olan İstanbul milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin aday olmasını istemediği kurultay sürecinde konuşulmuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun bu isteğini İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'a da söylediği öne sürülüyor. Hatta İlgezdi'ye, "Adaylıktan çekilmişsiniz" diye bir parti yöneticisinin telefon ettiği, PM seçimleri öncesi Gamze İlgezdi'nin adaylıktan çekilme dilekçesi krizinin de bu yüzden çıktığı dile getiriliyor.

CANPOLAT'I SORUMLU TUTTU

Ancak bütün bu taleplere rağmen İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin aday olduğu, İstanbul İl Başkanı Canpolat'ı da yanına alarak karşı liste çıkardığı ve kendisini seçtirerek PM'ye girdiği iddia ediliyor. CHP liderinin de tüm bu yaşananlardan İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat'ı sorumlu tuttuğu ve bu nedenle İstanbul'dan bir isim dışında kimseyi MYK'ya almadığı CHP kulislerinde konuşuluyor.

DIŞ POLİTİKA ÖZTÜRK'E EMANET

Eski Musul Başkonsolosu, Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, yeni CHP yönetiminde dış politikayı yönetecek. Yerel yönetimler eski Ordu Belediye Başkanı ve yeni Ordu Milletvekili Seyit Torun'a emanet. Ekonomist olan ve PM'ye Bilim Kültür Platformu'ndan giren Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da sosyal politikalardan sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini üstlendi. CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, işveren sendikaları ve meslek birliklerinden sorumlu; PM üyesi Yasemin Öney Cankurtaran ise tanıtım ve halkla ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcısı oldu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Gamze Akkuş İlgezdi Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (38)

chp liAdınızı Yazın:

türkün gücümüsün ne sen önce oy verdiğin yere bak bu ülkeyi kim satıyor kafanı dev kuşu gibi önce kumdan çıkar oy verdiğin yere bak ondan sonra chp, yi eleştir ülke kimin yüzünde kan gölüne dönmüş önce ona bak. sizde bu zihnitey oldukça bu ülke terör belasından zor kurtulur daha düne kadar sınır kapılarında hakim savcılarla mobil mahkemeler kurdular çözüm dediler iki buçuk yıl görüşme yaptılar sonra ne oldu. bunlara sesiniz çıkmıyor poşetçiler.

33
7
yanıtYanıtla
KL:

sus la . . . cehepekakalı hala konuşacak yüzünüz mü var apo nun . . . . adamlar istiklal marşı zulumdur diyor siz onlar icin canciger diyor diyorsunuz , bunu bir akp li dese avrupa ya şikayete gidersiniz gerci sizi kimse takmiyor ya. . .

yanıt2
yanıt1
YÜZÜNÜ TUNCELİYE DÖN KEMAL EFENDİ:

Kendi memleketinde Hdpkk açık ara önde aman İstanbul dan elini çeksin Kılıçdaroğlu . . .

7
18
yanıtYanıtla
SABIR TAŞI:

Bu CHP''''lilerin gözü dönmüş galiba!. . Başta Liderleri olmak üzere, herkese saldırıyorlar!. . . Geçen gün bir TV ''''de bir milletvekilleri konuşmasında milleti sokağa dökeriz diyor, tehditler savuruyor!. . Bir tanesi Ülkenin Cumhurbaşkanını Manisa Akıl Hastanesine yatırıyor!. . Bunların (Saldırgan olanların) tamamını Psikoloğa göndermek lazım!. . Hastalıklı ruhlar bunlar!. . HDP-PKK benzeri söylemlere başladılar!. . Çok tehlikeli durum, birileri bunu görmeli!. .

8
16
yanıtYanıtla
TOLGA ERATİK:

Kılıçdaroğlu bence yetersiz bir kişi. Açık söylüyorum Ak Partiliyim ama sonuçta Chp 11 milyon oy almış bir parti. 11 milyon kişi içinde Kılıçdaroğlu''ndan başka adam yok mu ?

8
13
yanıtYanıtla
türkün gücüMobil-ANDROID:

bu terör yandaşına oy verenlere acıyorum siz böyle bir adamı nasıl bu partinin başında tutuyosunuz bu adamın bu ülke için planı pkkkaya bir olup bu ülkeyi çökertmek zaten bu ülke için iyi birşey yapmasını beklemiyoruz adam ermeni .

15
6
yanıtYanıtla
nkk:

onu bunu bilmem tayipin hakindan geliyor , geceleri kabusu olmus tayibin belide ediyor rte, .

11
7
yanıtYanıtla
kn:

kac senedir ayni seyleri soylemekten yazmaktan yerinizden saymaktan sıkılmadınız mı? siz bile kendinizden tiksiniyorsunuz artik. . .

yanıt2
yanıt2
KONYA..42:

PKK Terör örgütüdür. . . . . . . . Siyasi uzuntısı HDP ve CHP dir

8
10
yanıtYanıtla
ilhan:

Bence kızıp üstünü çizmesi gereken tek bir isim vardı o da kendi ismi 6 seçim kaybetti hala niye oturuyor o kolukta ?

8
9
yanıtYanıtla
Tüm 38 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title