Haberler

Kılıçdaroğlu'na Yumruklu Saldırı

Güncelleme:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te yumruklu saldırıya uğradı! Saldırı, saat 13.30 sıralarında CHP grup toplantısının hemen öncesinde gerçekleşti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te grup toplantısına girmeden önce yumruklu saldırı gerçekleştirildi.

BDP'LİLERLE EL SIKIŞTIĞI ANDA SALDIRIYA UĞRADI

Kılıçdaroğlu ve beraberindeki parti yetkilileri CHP grup toplantısının bulunduğu salona doğru yürürken BDP grup toplantısından çıkan Sırrı Sakık ve Altan Tan'la aynı koridorda karşılaştı. Kılıçdaroğlu ve Sakık tokalaşarak kısa süre sohbet etti. 

SALDIRGAN "VATAN HAİNİ" DİYE BAĞIRDI

Kalabalık partili grubun tezahüratları eşliğinde CHP grup toplantı salonuna ilerleyen Kılıçdaroğlu'na Orhan Övet isimli saldırgan yumruk attı. Orhan Övet saldırı sırasında Kılıçdaroğlu'na 'vatan haini' diye bağırdı. 

YÜZÜNÜN SOL TARAFINA 2 YUMRUK DARBESİ

Yüzünün sol tarafına iki yumruk darbesi alan Kılıçdaroğlu'nun partililer tarafından yere düşmesi engellendi. Bu sırada korumaların bir bölümü Kılıçdaroğlu'nu korumaya çalışırken diğer korumalar ise saldırganın üzerine atılarak yere yıktı.

ARBEDE ÇIKTI

Meclis'te görevli polis memurları, korumaların ellerinden tutarak yere yatırdığı saldırganın linç edilmemesi için büyük çaba gösterirken arbede yaşandı.

SALDIRGAN, LİNÇ EDİLMESİN DİYE BDP GRUBUNA ALINDI

Bu sırada BDP'li Sırrı Sakık, Hasip Kaplan ve Altan Tan koruma ve partililere saldırganı Meclis polisine bırakmaları için ikna etmeye çalıştı. Sırrı Sakık ve Hasip Kaplan'ın da araya girmesiyle Meclis'te görevli polis memurları, saldırganı BDP grubunun bulunduğu salona aldı.

Bir süre burada bekletilen saldırgan, milletvekillerinin kullandığı tünelden polis tarafından kaçırıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN ŞİŞEN GÖZALTINA PARA İLE MÜDAHALE

Saldırı sonrası sol gözünün altı şişen Kılıçdaroğlu'na partili arkadaşları 1 TL'lik metal para ile müdahale etti. Yüzündeki şiş olan bölgeye 1 TL bozuk parayı bir süre tutarak yüzündeki şişkinliğin inmesi sağlandı. Kılıçdaroğlu daha önce makam odasına giderken olaydan 10 dakika sonra CHP grubunda kürsüye çıkarak beklenen konuşmasını yaptı. 


(Yüzüne darbe alan Kılıçdaroğlu'nun şişmesin ve morarmasın diye gözünün altına para basıldı.)

VEKİLLER "ETTEN DUVAR" ÖRDÜ

Sol gözünün altından darbe aldığı görülen Kılıçdaroğlu, saldırıdan kısa bir süre sonra grup toplantısı için salona girdi. CHP lideri, alkışlar ve sloganlarla grup yerine oturdu. Muharrem İnce, Gürsel Tekin'in aralarında bulunduğu parti yöneticileri grup salonuna girişi sırasında etrafında "etten duvar" oluşturdu.


(Fotoğraflar: AljazeeraTürk)

SAKIK: SALDIRGAN BİZDEN DEĞİL

Saldırganın BDP'li olduğu iddialarına karşılık BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, ''Saldırgan bizden değil'' dedi. Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil." diye konuştu.  

Durumunun iyi olduğu bildirilen Kılıçdaroğlu, makam odasında bir süre dinlendikten sonra grup konuşmasına çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NUN İLK SÖZLERİ

Kılıçdaroğlu'nun saldırı sonrası kürsüdeki ilk sözleri şunlar oldu: "Herkesi sükunete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu Cumhuriyet Halk Partisi liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İnönü'ye de saldırdılar, taşlar atıldı. 
Bu ülkeye demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız... Asla geri adım atmayacağız. İnançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz."

SALDIRGANIN KİMLİĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin 1986 Erzurum doğumlu Orhan Övet olduğu belirtildi.

Ankara'nın Altındağ İlçesi'nde oturduğu belirtilen Orhan Övet, gözaltına alınarak ilk olarak Kavaklıdere Polis Karakolu'na ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. 

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Sırrı Sakık Orhan Övet Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (565)

zabynbeyaz-alper@hotmail.com:

biri gerçek olduğunu burnunun kırıldığını söylesın

37
52
yanıtYanıtla
nalbantabdullah_1146666@hotmail.com:

kim yaptıysa eline koluna saglık...

19
45
yanıtYanıtla
ERHANerhan_16.bjk@hotmail.com:

OHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH SÜPER HABER

19
39
yanıtYanıtla
dengesizdengesiz@hotmail.com:

ULAN DENGESİZ BÖYLE BİRŞEYE SÜPER DENİRMİ SENİ EVİRİP ÇEVİRİP DÖVMEK LAZIM DAYAKTAN HOŞLANIYON GALİBA

yanıt0
yanıt0
adagenel@hotmail.com:

başbaanı yumruklasalar böyle dermisin

yanıt0
yanıt0
Arifarif1973@web.de:

biryerine birseymi girdide bu ahlaksizliga bu kadar sevindin?

yanıt0
yanıt0
selçukakaka@hotmail.com:

BU HABERE OH DIYECEK KADAR ÖKÜZLESTIYSEN ALLAH KAHRETSIN SENI PİSLİK

yanıt0
yanıt0
BASİT NUMARALARbozoklukenan35@hotmail.com:

GRUP TOPLANTISINA ÇIKMAYA YÜZÜ OLMADIĞI VE PROTESTOLARLA KARŞILAŞACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜ VE SUÇ BASTIRMAK İÇİN BİLİNÇLİ OLARAK AYARLANIP YAPILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

37
20
yanıtYanıtla
nesedonnesedon@mynet.com:

sizin gibi düşünen insan sayısı azdır, insanlığınızı yiritmişsin sen.

yanıt0
yanıt0
teco89onuralpcoskun@hotmail.com:

iyi benzetmişler mi bari?

12
42
yanıtYanıtla
Tüm 565 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title