Haberler

Alkış polemiği giderek büyüyor! Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Sen artık Kenan Evren kafasısın

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalafeti eleştirdiği sırada komutanların alkış tutmasıyla başlayan polemik giderek büyüyor. Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine "Tahammül edemediler" diyen Erdoğan'a yanıt gecikmedi. CHP lideri, komutanların üniforma ile siyaset yapamayacağını belirterek, "Erdoğan bırak palavrayı. Benimle ilgili iftiralarını askerlere alkışlattın. Sen artık Kenan Evren kafasısın, biz özgürlükçüyüz, reformcuyuz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni'nde muhalefete yönelik eleştirilerine Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komutanlarının alkış tutmasıyla ilgili başlayan polemik büyüyor. Duruma sert tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Dün beni siyasal olarak eleştirirken askerlere alkışlatır oldu. Komuta kademesi haddini bilsin, siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek, bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak." ifadelerini kullandı.

"YAŞADIĞIMIZ SEVİNCE TAHAMMÜL EDEMEDİLER"

Muğla'daki toplu açılış töreninde Kılıçdaroğlu'na yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçtiğimiz günlerde TSK'nın gücüne güç katacak projemizin açılışında yaşadığımız sevince tahammül edemediler. Bay Kemal Sakarya Arifiye'de bu ordunun başkomutanı olarak Erdoğan ne yaptı? Fırtına obüslerinin teslim törenini yaptı. Sizin aklınızda böyle bir şey var mı ya? Bunlarla ordumuz çok daha güçlü, ordumuz bunlarla o terör örgütlerini inlerine gömdü, inlerine. Bay Kemal, sen bu teröristlerle dirsek dirseğe dolaştın. Cezaevinde teröristleri nasıl çıkaracağım diye bakıyor. Boşuna uğraşma o teröristler öyle oralardan çıkamazlar. Ama bu şimdiden vadediyor. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan bu Demirtaş değil miydi? Şimdi çıkmış bu onları çıkaracağım diyor." dedi.

"SEN ARTIK EVREN KAFASISIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt gecikmedi. Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Erdoğan bırak palavrayı. Benimle ilgili iftiralarını askerlere alkışlattın. Sen artık Kenan Evren kafasısın, biz özgürlükçüyüz, reformcuyuz. Komuta kademesine tekrar sesleniyorum; siyaset istiyorsanız, o kutsal üniforma ile yapamazsınız. İzin vermem. Türkiye'nin askerisiniz siz!"

Kılıçdaroğlu: 'Erdoğan Bırak Palavrayı. Benimle İlgili İftiralarını Askerlere Alkışlattın. Sen Artık Evren Kafasısın'

Kaynak: ANKA / Güncel

Kenan Evren Siyaset Evren Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title