Haberler

Kılıçaslan Eğitim Vakfına da Kayyum Atandı

Pdy operasyonu kapsamında kayyum atandı.

Pdy operasyonu kapsamında kayyum atandı.

Kayyum atanmasına ilişkin mahkeme kararında 1986 yılında Kayseri'de kurulan Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nın, FETÖ-PDY örgütü bünyesinde faaliyet gösterdiği, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan gayrimenkul bağışlarının FETÖ-PDY bünyesindeki eğitim ve öğretim kurumlarına, öğrenci yurtlarına, şirketlere ve derneklere değerinden düşük fiyatlara kiralandığına yer verilerek, "Vakfın yaklaşık 11 milyon 400 bin TL zarara uğratıldığı, bunun yanı sıra 17-25 Aralık süreci sonrasında özellikle vakfa ait taşınmazların satımı ve kiralanması konusunda alınan kararlara bazı üyelerin yerine sahte imzalar atılarak evrakta sahtecilik yapıldığı tespit edildi. Ayrıca, burs olarak verilen paraları gerçek ihtiyaç sahipleri yerine FETÖ/PDY'nin cemaat evlerinde bulunan öğrencilere verdiği, hatta çoğu öğrencilerin banka hesaplarına yatırılan paraların bu öğrenciler yerine yine cemaat evi sorumlu ağabeyi tarafından ATM'lerden çekilerek tekrar örgüte aktarılmak suretiyle finansman sağlandığı anlaşıldı" denildi.

Olayla ilgili 16 Haziran'da gözaltına alınan 4 vakıf yetkilisi 'Terörizme finansman sağlamak, resmi belgede sahtecilik, güveni kötüye kullanmak' suçlarından çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine konuldu.

Kılıçaslan Eğitim Vakfı'nın gayrimenkullerinin FETÖ-PDY bünyesinde faaliyet gösteren bazı şirketlere kiralandığı ve bu gayrimenkuller üzerinde Akansu Koleji, Yelkenoğlu Koleji, İstikbal koleji, Serhat Anafen Kurs Merkezleri ve Eğitim Kurumları, Mimarsinan Erkek Öğrenci yurdu, Özel Kılıçaslan Fen Lisesi, Anadolu ve Öğretmen Liseleri'nin faaliyet gösterdiği belirlendi. edildi. Soruşturma neticesinde vakfın yönetim organlarına avukat Ramazan Arslan, eğitimci Ahmet Arslan ve muhasebeci Ahmet Ziya Beşparmak kayyum olarak atandı.

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title