Haberler

Kıbrıs Gazisinden Çözüm Sürecine Destek

Gazi Keleş: "1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldım. Orada Türk, Kürt, Çerkez, Laz hepimiz omuz omuza savaştık. Aramızda ayrımcılık yoktu. Hep birlikte savaşarak, kan dökerek bu toprakları kazandık. Çözüm süreciyle o eski huzur dolu günlere geri dönmek istiyoruz"

FATMA GÜVEN - Ağrı'da yaşayan Kıbrıs gazisi Hüseyin Keleş, çözüm sürecine destek verdiğini belirterek, "1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldım. Orada Türk, Kürt, Çerkez, Laz hepimiz omuz omuza savaştık. Aramızda ayrımcılık yoktu. Hep birlikte savaşarak, kan dökerek bu toprakları kazandık. Çözüm süreciyle o eski huzur dolu günlere geri dönmek istiyoruz" dedi.

Keleş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllar önce ülke toprakları için hep beraber mücadele verildiğini söyledi. Kıbrıs'ta Rum askerleri tarafından kol ve belinden vurularak gazi olduğunu anlatan Keleş, şunları kaydetti:

" Batman'da askerlik görevimi yaparken Kıbrıs'ta çıkan savaşa gitmemiz için emir geldi. Biz buradan çok sayıda arkadaşla Kıbırıs'a gönderildik. Kıbrıs Beşparmak Dağları'nda savaş alanına katıldık. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı'na katıldım. Orada Türk, Kürt, Çerkez, Laz hepimiz omuz omuza savaştık. Aramızda ayrımcılık yoktu. Hep birlikte savaşarak, kan dökerek bu toprakları kazandık. Çözüm süreciyle o eski huzur dolu günlere geri dönmek istiyoruz. Bu savaşta kolumdan ve belimden yaralandım. Kafama da bir kurşun isabet etti ama çelik miğfer olduğu için delip geçti. Biz canımızı ortaya koyarak bu toprakları kazandık."

"Savaş'ta omuz omuzaydık"

O dönem düşmana karşı korkusuzca savaştıklarını anlatan Keleş, binbir güçlükle kazanılan bu topraklarda artık barış ve huzurun hakim olması gerektiğini vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Kıbrıs savaşında düşmana karşı omuz omuzaydık. Türk Kürt ayrımcılığı diye bir şey yoktu. Birlik ve beraberlik vardı. Biz şu an artık savaş ve ayrımcılık istemiyoruz. Barış istiyoruz. Biz orada kardeş gibiydik ayrımız gayrımız yoktu. Birinin parmağı kanasaydı hepimiz koşup yarasını sarardık. Türküyle Kürdüyle Lazıyla Çerkeziyle hepsi birdi bizim için. Bu topraklar için hepimiz mücadele verdik, kanımızı döktük. Savaşa da seve seve gittik, ağlayarak değil. Şimdi de bir savaş olsa herkesten önce ben seve seve giderim. Bir gazi olarak çözüm sürecini her zaman destekliyorum." - Ağrı

Kaynak: AA / Güncel

Kıbrıs Batman Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title