Haberler

Keskinliler, Çukurdakiler'e Karşı

Kırıkkale Piyade Tüfeği'nin Askeri Tarihimizdeki Yeri ve Önemi Malum; Namı Diğer 'Turkish Mouser' Yani Türk Mavzeri.

Kırıkkale Piyade Tüfeği’nin askeri tarihimizdeki yeri ve önemi malum; namı diğer ’Turkish Mouser’ yani Türk mavzeri.

Günümüzde, tüfek meraklılarının, ardı ardına şanına yaraşır web siteleri açtığı, koleksiyoncuların her bir parçası için yüzlerce dolar ödemeyi göze aldıkları, açık artırmaların en sükseli 7.62’liği. Ancak bu 7.62’liğin baba yurdu Kırıkkale’nin durumu, kendisinin ahvali kadar parlak değil. Emeklisi bol, dolayısıyla parkları dolu Kırıkkale’nin 2007 seçimleri öncesindeki en önemli meselesi işsizlik ve 140’ı aşan şehit sayısı.

GÜLÜMSEYİNCE Hal böyle olunca, 2002 seçimlerinde 4 milletvekilinin 3’ünü almış olan AKP’nin İl Başkanı Nuh Dağdelen, 2007 hedeflerini "Dörtte dört yaparız" sözleriyle açıklayınca, sözü "Bize de mi propaganda" tadında anlıyor, gülümsemekle yetiniyoruz. Ki, Dağdelen gülümsememize, "En kötü ihtimalle 3 AKP, 1 MHP olur" sözleriyle karşılık verip tahminine yanılma payı koyuyor. Koyuyor da ne oluyor? Şu oluyor: MHP’nin liste başı olan eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş ve CHP’nin liste başı Aliye Gündüz de söz birliği etmişlercesine, "Dörtte dört yaparız" diye söze başlıyor; hemen gülümsüyoruz. Tahminler, "En kötü ihtimalle 3’e bir olur" şeklinde değiştiriliyor. Yani, gülümsüyorsun tahminler değişiyor. Gülümsemiyorsan, kaderini razı ol, propaganda kapıda.

ÇUKURDAKİLERİN TAVRI Kırıkkale coğrafi ve kültürel olarak ’Çukurdakiler ve Yukarıdakiler’ diye ayrışmış. Çukur diye adlandırılan bölgeye ’Obalı’ deniyor, yukarıyı ise ’Keskin’ temsil ediyor. AKP’nin 1. sıradaki adayı Vahit Erdem olmak üzere ilk üç sıra Keskinli. Çukurdakiler, "Haksızlığa uğradık" kırıklığında. Hayal kırıklığını oya çevirme konusunda en avantajlı parti ise kadınların oy gücünü de kullanmayı başarırsa CHP olur. Aliye Hanım, Halil Tiryaki yerine Meclis’e gelir. AKP, seçimlere ’3 Keskinli aday’ ile işsizlik ve terör sıkıntısıyla giriyor. Vahit Erdem’in adı 2002 seçimleri başarısını getirir mi, tartışılır. AKP’nin şimdilik güvendiği Emekliler Parkı’nda söylenen, "AKP adaylar değil, Tayyip Erdoğan sayesinde ol alır" tespiti. Çünkü, işsizliğin yanı sıra Güneydoğu’daki her şehit haberi AKP’nin tedirginliğini artırıyor.

MHP’NİN DURMUŞ’U Osman Durmuş, Sağlık Bakanlığı döneminde, hükümetin en çok tartışılan isimlerinden biri oldu, anmaya gerek yok. Ancak, Kırıkkalelilerin hayatındaki Osman Durmuş’u da göz ardı etmek mümkün değil. Durmuş, bakanlığının sağladığı avantaja, kentin terör ve işsizlikten bunalmış ruh halini de eklemeyi başarırsa seçimlerde öne çıkabilir.

Yazımızın özü itibarıyla, "Siyasette bir saat çok uzun" derler, dolayısıyla 22 Temmuz’a daha var. Ancak, bugün itibarıyla bu kentte hiçbir parti "3-1" bile yapamaz.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title