Haberler

Keşif Heyetine Bomba Atan Şüphelilere Dava Açıldı

ADANA'da uyuşturucu davası için keşif yapan mahkeme heyetine el yapımı patlayıcı atarak 2 memurun yaralanmasına neden oldukları öne sürülen ikisi de 19 yaşındaki Hayrullah Turan ve Davut Esen hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 194'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ADANA'da uyuşturucu davası için keşif yapan mahkeme heyetine el yapımı patlayıcı atarak 2 memurun yaralanmasına neden oldukları öne sürülen ikisi de 19 yaşındaki Hayrullah Turan ve Davut Esen hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 194'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden bir uyuşturucu davası için hakim Serdar Tuna ile birlikte toplam 7 kişilik keşif heyeti, 17 Ekim'de Hürriyet Mahallesi'ne gitti. Keşfin sona ermesinin ardından araca dönen heyetinin üzerine çivi ve metallerle güçlendirilmiş el yapımı bomba atıldı. Minibüse isabet eden el yapımı büyük bir gürültü ile patlarken zabıt katipleri Cumali Karayiğit ile Görkem Saitoğlu ayaklarından hafif yaralandı. Olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Terörle Mücadele ekipleri tarafından yakalanan Hayrullah Turan ve Davut Esen tutuklandı.

İDDİANAMEDEN DETAYLAR

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı iddianamesini hazırladı. Savcı, Davut Esen tarafından hazırlatılan bombanın öldürücü nitelikte olduğunu belirterek, her iki şüphelinin de PKK/KCK üyesi olduğunu kaydetti. Hayrullah Turan'ın ifadesinde suçu Davut Esen'e attığını vurgulayan savcı, her 2 şüphelinin fikir birliği içinde eylemi gerçekleştirdiğini belirtti. Savcı Hayrullah Turan ve Davut Esen hakkında, devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, taşınması yasak maddeleri bulundurmak, mala zarar verme ve görevi başındaki memurları kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 194'er yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Şüpheliler önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hürriyet Mahallesi Serdar Tuna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title