Haberler

Keseb'deki Çatışmalar

Lazkiye’nin Keseb kasabası ve çevresinde kontrolü ele geçiren muhalifler, sığınma talepleri üzerine Ermeni kökenli 18 Suriyeli'yi Türk yetkililere teslim etti.

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve çevresinde kontrolü ele geçiren muhalifler, Türkiye'ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 18 Suriyeli'yi Türk yetkililere teslim etti.

Esed rejimine bağlı birliklerle muhalifler arasında, Keseb kasabası ve çevresindeki çatışmalar yaklaşık 12 gündür sürüyor.

Çatışmalardan etkilenmemeleri için güvenli bölgede tutulan ve Türkiye'ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 7'si kadın 18 Suriyeli, muhaliflerce Keseb Sınır Kapısı'na getirildi.

Bu kişiler, muhaliflerce Yayladağı Kaymakamı Turan Yılmaz, İlçe Emniyet Amiri Akif Kızılkaya ve gümrük personeline teslim edildi.

Minibüsle ilçe merkezine getirilen Ermeni kökenli Suriyeliler, öğretmenevinde misafir edildi.

Aralarında yaralıların bulunduğu sığınmacılardan yürümekte zorlananlar, tekerlekli sandalye ile taşındı.

Kaymakam Yılmaz, sığınmacılara hitaben, "Sizleri burada ağırlamaktan çok memnunuz. Ülkemizin kapısı, mağdur olan herkese açıktır. Biraz yoruldunuz. Önce size bir şeyler ikram edeceğiz, sonra istediğiniz yere götüreceğiz" dedi.

Sağlık ekibi tarafından kontrol edilen sığınmacılara ikramda da bulunuldu. .

Ermeni kökenli Suriyeliler'den Anehud Arahunyan (67), AA muhabirine, Keseb'in Karaduran köyünden geldiğini, evlerinin bulunduğu bölgede büyük çaplı çatışmalar olduğunu ve talepleri üzerine muhalifler tarafından güvenli bölgeye naklediklerini anlattı.

Muhaliflerden iyi muamele gördüklerini belirten Arahunyan, Türkiye'ye sığınmaktan da memnuniyet duyduklarını kaydetti.

Geçen hafta içinde de muhaliflerce Keseb Sınır Kapısı'na getirilen Ermeni kökenli Suriyeli 2 kardeş, Samandağ ilçesinde Ermeniler'in yaşadığı Vakıflı köyünde misafir edilmişti. - Hatay

Kaynak: AA / Güncel

Turan Yılmaz Türkiye Lazkiye Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title