Haberler

Keşan İlçe Emniyet Müdürü, Göçmenlere Göz Açtırmıyor

Edirne Keşan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız'ın yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenlere ve suç organizatörlerine göz açtırmıyor.

Edirne Keşan ilçesinde İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız'ın yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan göçmenlere ve suç organizatörlerine göz açtırmıyor.

Keşan'da her akşam Keşan- İstanbul Karayolu'nda denetim yapan ve daha önce dikkati sayesinde yasa dışı yollarla yurt dışına kaçmaya çalışan göçmenleri yakalatan Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, yine göçmenlere ve suç organizatörlerine geçit vermedi.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Keşan- İstanbul Karayolu'nda devriye yapan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, Keşan'a bağlı Yenimuhacir Beldesi TOKİ konutları mevkiinde İstanbul istikametinden gelen ve Keşan yönüne giden 22 PK 908 plakalı panelvandan şüphelendi.

Durumu Keşan girişinde denetim yapan Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekiplerine bildiren Yıldız, ekiplerin gelen aracı durdurmasını istedi. Ahmet Yıldız'ın kendisinin de makam aracıyla takip ettiği panelvanı KOM Grup Amirliği ekipleri, Dörtyol Kavşağında durdurdu. Panelvanda yapılan incelemede, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan 2'si bayan 19 yabancı uyruklu şahıs tespit edildi. Bu sırada, bu şahıslara kılavuzluk yapan Türk Şoför Yusuf D. İse ekiplerce yakalanarak göz altına alındı.

Yapılan incelemenin ardından Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen 19 göçmen ve Türk kılavuz, ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı. 1'i kadın 12 kişinin Filistin, 1 tanesinin Afgan ve 1'i kadın 6 kişinin Eritre uyruklu olduğu öğrenilen göçmenler, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan işlemlerinin ardından Edirne'de bulunan İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport ve Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

Kılavuz Yusuf D. ise, alınan ifadesinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Öte yandan; Keşan İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Yıldız, daha önce de dikkati sayesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakları yakalatmıştı. Yıldız'ın her akşam belirli saatlerde bu tür denetimler yaptığı da öğrenildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yenimuhacir İstanbul Keşan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title