Haberler

Kervancı Ali'nin kayyumdan sonra 18 milyon dolar kaçırdığı iddia edildi

Güncelleme:

2015 yılında kayyum atanan Kaynak Holding yöneticilerinden Ali Katırcıoğlu'nun banka hesabından oğlunun Güney Afrika'daki banka hesabına 18 milyon dolar aktarıldığı iddia edildi.

FETÖ/PDY'nin finans yapılanmasına yönelik sürdürülen çalışmalarda, 2015 yılında kayyum atanan Kaynak Holding yöneticilerinden Ali Katırcıoğlu'nun banka hesabından oğlu Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun Güney Afrika'daki banka hesabına 18 milyon dolar aktarıldığı tespit edildiği iddia edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde FETÖ/PDY'nin finans yapılanmasına yönelik yaptığı çalışmalarda, 2015 yılında kayyum atanan Kaynak Holding ve bağlı şirketlerinde görevli yönetici ve çalışanlarına geçtiğimiz hafta operasyon başlatmış ve holding bünyesindeki 29 şirketi kapsayan soruşturmada 27 kişi gözaltına alınırken 14'ü tutuklanıp 13'ü serbest kalmıştı.

İLKİ 10 MİLYON DOLAR

Milliyet'te yer alan habere göre; MASAK tarafından yapılan incelemede, FETÖ elebaşı tarafından "Kervancı Ali" olarak adlandırılan Ali Katırcıoğlu'nun oğlu Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun Kadıköy'deki bir banka şubesinde bulunan hesabına kardeşi Abdullah Katırcıoğlu'nun vekalet ettiği ve 14 Mayıs 2015 tarihinde Ali Katırcıoğlu'nun hesabından dört parça halinde "Akasya Alçı Maden Üretim A.Ş'ye hisse devir bedeline mahsuben" açıklaması ile 10 milyon dolar gönderildiği belirlendi.

10 milyon doların Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun kendi adına olan ABD'deki hesabına aktarıldığı, bankaya da Mustafa Talat Katırcıoğlu'nun bundan sonra yurt dışında yaşayacağı için ortağı olduğu firmalardan ayrıldığı ve yapılan transferin hisse devir bedeli olarak gönderildiğinin beyan edildiği belirlendi.

KAYYUM ATANDIKTAN SONRA 12 MİLYON 500 DOLAR

Araştırmaların devamında 2015 yılı Mart ayında Güney Afrika'ya kaçan Ali Katırcıoğlu'nun, Kadıköy'deki bir banka şubesindeki hesabına oğlu Abdullah Katırcıoğlu tarafından holding ve bazı şirketlere kayyum atandıktan bir gün sonra, 18 Kasım 2015 günü 12 milyon 500 bin dolar gönderildi. Bu paranın Abdullah Katırcıoğlu'nun hesabına daha sonra kayyum atanan Akasya Yapı'nın hesabından aktarıldığı tespit edildi.

10 YILLIK HESAP HAREKETİ İNCELENDİ

Örgüt içerisinde "Kervancı Ali abi" olarak bilinen Ali Katırcıoğlu'nun Kadıköy'deki bir banka şubesindeki hesabında geriye dönük yapılan hesap incelemesinde ise 2005 ile 2015 yılları arasında Güney Afrika'ya 53 işlem üzerinden 16 milyon 745 bin dolar para aktarıldığı tespit edildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Kaynak Holding Güney Afrika 3. Sayfa Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (16)

Furkan:

Bu devirde sakallılardan korkmak gerek :)

24
33
yanıtYanıtla
Metin metin:

Kardeş şerefsin kılıgı kıyafetı olmaz amacı olur amaç için her kılıga girer bunlar kimi Atatük maskesi kimi din maskesi kimi mazlum maskesi takarlar,, Bizde böyle bakarız bak hemen sakala takmişsin adam 18 milyon götürmüş sen daha sakal dıyorsun

yanıt23
yanıt3
ÖNYARGILI CAHÎLLER:

Temiz ve sünnete uygun sakallılardan değil, pis sakallılardan uzak kalmaz lazım.

yanıt7
yanıt2
cemil kaya:

aynen çoğu yobaz dinleminle alakası yok pisliklerini örtmek için kullandıkları bir aksesuar yarın iktidar değişşin bunun gibiler bu kez meyhaneci olur sahtekar kekolar

yanıt0
yanıt0
RAMO:

tipe bak hele at hırsızı

21
12
yanıtYanıtla
Hasan güreş:

Atanan kişiler uyumuşumlarmı bu kadar çok parayı götürürken yoksa yani

23
1
yanıtYanıtla
Adınızı YazınIZ:

BİZDE 30 AVRO ALIŞVERİŞTEN ALINAN VERGİLER İLE 12 MİLYAR DOLAR BÜTÇE AIĞINI KAPATMAYA ÇALIŞIYORUZ.

13
2
yanıtYanıtla
Haydar:

30×80milyon nüfus=24milyar solar yapar,1 seferde

yanıt4
yanıt2
15 temmuzda Köprüdeki vatandaş:

Adam orda cami yaptırdı bu normal ama çok para kaçırıldı , kaçmalarına göz yumuldu ! Hadi bunu bana açıklasın ateistler Zekeriya öz Gürcistan’a nasıl gitti , içimizde çok hain var çok , birde bedel ödediler denenler var içeri girmemek için yalan essah allah bilir ,

9
5
yanıtYanıtla
Gurbetci:

Daha cooook para kacirildi ve kacirilacak. Halkin yuzde 60 70i mal olunca normal yani. Yola devam aynen devam. Akillanmazsiniz ki.

12
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title