Haberler

Kerbela Şehitleri Anıldı

Kerbela'da şehit edilen Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşı, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı.

Kerbela'da şehit edilen Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile 72 arkadaşı, Kars'ta düzenlenen törenle anıldı. Vali Ahmet Kara, ehlibeyt sevgisinin önemine dikkat çekerek, Hazreti Hüseyin sevgisi, Hazreti Peygamber sevgisidir dedi.Işıklı Cami ve Hazreti Ali Çarşı Cami dernekleri tarafından Hz. Muhammed'in torunu, Hz. Ali'nin oğlu İmam Hüseyin ile 72 arkadaşının Kerbela Çölü'nde şehit edilişinin 1372'nci yıl dönümü dolayısıyla Kars'ta Aşure ve Matem Merasimi düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde Hazreti Ali Çarşı Cami önünde toplanan gruplar, Atatürk posteri ve Türk bayrağı eşliğinde mersiyeler okuyarak, Işıklı Camiye kadar yürüdü ve burada toplanan grupla birleşti. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı toplandığı kalabalığın önünde yürüyen dört çocuk, üzerinde 'Ya Ali Asgar' yazılı 'tabut' taşıdı. Siyah renkli kıyafetler giydikleri gözlenen deste grubunu oluşturan genç ve çocuklar, tören boyunca ellerini göğüslerine ve başlarına vurdular. Törende küçük çocuklar 'tabut' taşıdı ve zincirle deste yaptı. Anma törenine katılanlar, Garnizon Şehitliğini ziyaret ederek saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okudu. Şehitlikteki ziyaretin ardından Alpaslan Mahallesi'ndeki Asri Mezarlık'a kadar mersiyeler okuyarak zincirli deste yapan kalabalık, yakınlarının mezarlarını ziyaret etti. Mezarlık girişine konulan dilek kapısından geçen Caferilere burada hayırseverler tarafından helva, şerbet ve çay ikram edildi.

HAZRETİ HÜSEYİN SEVGİSİ, HAZRETİ PEYGAMBER SEVGİSİDİR

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı töende bir konuşma yapan Vali Ahmet Kara, ehlibeyt sevgisine dikkat çekti. Hazreti Hüseyin sevgisinin, Hazreti Peygamber sevgisi olduğunu belirten Vali Kara, Hazreti Hüseyin, Hazreti peygamberin edebi, bilgisi ve öğütleri ile yetişmiş büyük insan, büyük halife hazreti Ali'nin ve Hazreti Fatma'nın dizinin dibinde ciğerpareleri olarak yaşamış ve İslam dünyasına hakikaten kararlılığı, hakka bağlılığı, kadere boyun eğmenin ne demek olduğunu, aynı zamanda cesareti, şecaati ve metaneti insanlığa ve bütün Müslümanlara öğretmişlerdir. Ama kader böyle tecelli etmiştir. O gün şahadet şerbeti içilmiştir. Peygamber efendimizin ifadesiyle cennetin en güzel derecesine ulaşmışlardır. Acımız büyüktür ama bize düşen görev ehlibeyt sevgisini, Peygamber sevgisini, Allah sevgisini devamlı yaşatmak ve kalbimizde tutmaktır. Çünkü Hazreti Hüseyin sevgisi Hazreti Resulullah sevgisidir. Dolayısı ile bu sevgi ve kardeşliği unutmadan İslam kardeşliğini ebediyete kadar sürdürmemiz gerekmektedir dedi.

Caferi Cemaatinin dini öncüsü ve Işıklı Cami imamı Seyit Ahmet Erdem ise, Hazreti Hüseyin Aleyhisselam'ın, şahadet gününü 1372'nci yıl dönümünde aşure gününde bir aradayız. Bugün İslamiyet tarihinin en acı en unutulmaz günlerinden birisidir. Bugün Kerbela'da peygamberin gözünün nuru olan hazreti Hüseyin'in önderliğinde 71 yiğidin zulme ve haksızlığa karşı koyduğu gündür. Bu büyük facianın üzerinden 1372 yıl sonra yüreğimizdeki ızdırabı paylaşmak ve o faciayı kendi gönüllerimizde yaşama ve bir daha bu tür faciaların insanlık âleminin yaşamaması, gereken ibret dersini herkesin alması için bu soğuk havada bir araya geldik. Bütün İslam coğrafyasında büyük bir matem günü olarak anılan Kerbela faciası, İslam âleminin kanayan yarasıdır diye konuştu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sergen Yalçın Beşiktaş'a mı geliyor? #9917 Sergen Yalçın Beşiktaş ile anlaştı mı? 1 Dolar alış ve satış ne kadar? Kapalıçarşı Dolar fiyatı ne kadar? CANLI Dolar kuru! ANKET GELDİ: AK Parti neden kaybetti? AK Parti yerel seçimde neden oy kaybetti, ilk sırada ne var? #128204 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü okullar tatil olacak mı? Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? 29 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Anneler gününe özel sözler neler? Anneler günü için anlamlı, kısa mesajlar! Anneler Günü hediye fikirleri neler? #128144 El yapımı anneler günü hediyesi ne yapılır? Anneler Günü Hediyesi ne olur? Şehmus Özer kimdir, neden öldü? Şehmus Özer hangi takımlarda oynadı? 29-30 Nisan Bursa'da elektrik kesintisi olacak mı? Bursa'da hangi mahallede, nerede elektrik kesintisi olacak? Ankaraspor-Nazilli Belediyespor maçında ne oldu? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi oldu? Hangi ülkede İspanyolca konuşan sayısı daha fazladır? Kim Milyoner Olmak İster'de soruldu; Meksika, Arjantin, İspanya... Anneler Günü ne zaman, kaç gün kaldı? #128144 2024 Anneler Günü hangi güne denk geliyor? Aycan Yanaç sevgilisini kimle yakaladı? Aycan Yanaç olayı nedir, sevgilisi ne yaptı? Kobra Murat kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kobra Murat kaç yaşında, nereli? Kobra Murat biyografisi! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evleniyor mu? #128141 Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım ne zaman evlenecek?
title