Haberler

Kenya'da vergi artışlarına karşı düzenlenen gösteriler şiddet olaylarına dönüştü

Güncelleme:

Muhalif Azimio koalisyonunun başkent Nairobi, Mombasa ile Kisumu'da düzenlediği gösterilerde polis ve göstericiler arasında çatışmalar yaşandı. Gösterilere katılanlar, vergi artışlarının hayat pahalılığını daha da artırdığını belirterek hükümetin bu kararını protesto etti. Gösterilerde çok sayıda kişi gözaltına alındı ve şiddet olayları yaşandı.

Kenya'da vergi artışlarını öngören yasaya tepki olarak düzenlenen gösteriler şiddet olaylarına dönüştü.

Muhalif Azimio koalisyonunun başkent Nairobi, Mombasa ile Kisumu'da başlattığı ve 3 gün sürmesi planlanan gösterilerde, polis ve göstericiler çatıştı.

Çok sayıda kişiyi gözaltına alan polis, yolları kapatanlara biber gazıyla müdahale etti.

Kisumu'da bir pazar yerinde yangın çıktı, Nairobi'de duyulan silah sesleri paniğe yol açtı.

Öte yandan, Azimio lideri Raila Odinga protestoların yarın sabah devam edeceğini açıkladı.

300'den fazla kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Kithure Kindiki, gösterilerde şimdiye kadar 300'den fazla kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Gözaltına alınanların mülke zarar verme ve yağmalama gibi suçlarla karşı karşıya olduğunu kaydeden Bakan Kindiki, ülkenin büyük bölümünden sükunetin sağlandığını ifade etti.

Gösteriye katılan 35 yaşındaki iş kadını Jane Wambui, AA muhabirine, daha iyi bir gelecek umuduyla William Ruto'ya oy verdiklerini ancak artan vergilerden ötürü ay sonunu bile getiremediklerini söyledi.

50 yaşındaki taksi şoförü Samuel Mwangi de artan yakıt fiyatlarının "işlerini öldürdüğünü", kazançlarının büyük kısmının yakıta gittiğini ifade etti.

Protestolar öncesi hükümet tüm eğitim kurumlarını tatil etmişti.

Kenya'da geçen hafta muhalifler tarafından başkent Nairobi ve Mombasa başta olmak üzere çok sayıda şehirde yapılan gösterilerde, 10 kişi hayatını kaybetmişti.

Hükümetin çıkardığı ancak Anayasa Mahkemesinin itirazlar üzerine yürütmesini durdurduğu vergi artışlarını öngören yasaya karşı çıkan muhalifler, hayat pahalılığının son bulmasını istiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nairobi Kenya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title