Haberler

Kemer Belediye Meclisi'nde Gerginlik

Kemer Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Mustafa Gül ile AK Partili meclis üyesi Yunus Nergiz arasında gerginlik yaşandı.

Kemer Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı'nda Belediye Başkanı Mustafa Gül ile AK Partili meclis üyesi Yunus Nergiz arasında gerginlik yaşandı.

Kemer Belediyesi toplantı salonunda yapılan toplantıda konuşan Belediye Başkanı Gül, 2011'de 'Borcu yoktur' kağıdı almayan ve Kemer'de ikamet etmeyenlere pazar yeri vermeme kararı aldıklarını söyledi.

Belediyede çalışan İ.K. ve Ş.A.T'nin bazı pazarcılara borcunun olmadığını gösteren kağıt düzenlediğini savunan Gül, "Bunu tespit ettik. Hemen bir arkadaşı inceleme yapmak üzere görevlendirdim. Belediye başkanlarının müfettiş atama yetkisi var. Üç tane de müfettiş atadık. Bu suçu işleyen iki kişiyi işten attık. Bizzat kendim bu kişiler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum. Savcılık incelemesini yapıyor. Bunlar pişman olduklarını söylüyor ama son pişmanlık fayda etmiyor." diye konuştu.

Söz alan, meclis üyesi AK Partili Yunus Nergiz, bu kişilerin 'borcu yoktur' kağıdının çıkarılması emrini Gül'den aldıklarını söylediklerini öne sürdü.

Nergiz, işten çıkarılan personelin ifadesini alıp, basın toplantısında gazetecilerle paylaşacağını kaydetti.

Tarafların, zaman zaman birbirlerine seslerini yükseltmesiyle yaşanan gerginlik, büyümeden sona erdi.

Toplantıda, çatı arası kullanım hakkı bulunan parsellerde çatılarda parapet yapılabilmesine ilişkin imar komisyonu raporunun görüşülmesi ile 5393 sayılı belediye kanununun 70. maddesine istinaden şirket kurulması konusunun görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Gül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title