Haberler

Kemanın ve kontrbasın Parlayan Yıldızları

Güncelleme:

Genç sanatçılar Hasan Gökçe Yorgun (keman) ve Gizem Sözeri (kontrbas) İş Sanat'ın Parlayan Yıldızlar serisinin 18. sezondaki ilk konukları olacak.

İş Sanat'ın genç müzisyenlere sahne deneyimi kazandırmak ve sanat hayatına attıkları ilk adımlarında destek olmak amacıyla Millî Reasürans'ta gerçekleştirdiği Parlayan Yıldızlar serisinin 18. sezondaki ilk konukları keman sanatçısı Hasan Gökçe Yorgun ve kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri oluyor.

Keman eğitimine 7 yaşındayken Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Lily Tchumburidze'nin öğrencisi olarak başlayan Hasan Gökçe Yorgun, 10 yaşındayken İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası'nın açtığı "Genç Kuşak Solistleri" seçmelerini kazandı ve ilk konserini Şef Nezih Seçkin yönetiminde verdi. Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) projesi kapsamında da konserler veren genç sanatçı, Suna Kan, Ayla Erduran, Cihat Aşkın gibi isimlerin jürisinde yer aldığı 1. Gülden Turalı Ulusal Keman Yarışması'nda birinci oldu. Yorgun, Sofya'da düzenlenen Uluslararası Genç Virtüözler ve Canetti Uluslararası Keman Yarışması'nda da ikincilik ödülü aldı. Şef Rengim Gökmen yönetimindeki Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası gibi saygın orkestralarla konserler veren Yorgun, ABD'de Rondo Müzik Festivali'ne, İspanya'da Burgos Müzik Festivali'ne, İtalya'da Schlern International Müzik Festivali'ne ve İsrail'de Keshet – Eilon Mastercourse'a katıldı ve konserler verdi. Alexander Markov, Sholomo Mintz, Igor Oistrakh gibi dünyaca ünlü keman sanatçılarının ustalık sınıflarına katılan sanatçı, eğitimine Universität Für Musik und Darstellende Kunst Wien'de devam ediyor.

Kontrbas sanatçısı Gizem Sözeri ise eğitimine 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda Doç. Burak Karaağaç ile başladı. 2012 yılında Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen 12. Uluslararası Kontrbas Yarışması'nda ve 2013 Polonya Uluslararası Kontrbas Yarışması'nda üçüncülük ödülü kazandı. 2014 yılında Slovakya Uluslararası Kontrbas Yarışması'nda ikincilik, Çek Cumhuriyeti Uluslararası Simandl Kontrbas Yarışması'nda ise birincilik ödülünü aldı. Aynı yıl Amsterdam Uluslararası Kontrbas Yarışması birincilik ödülüne de layık görülerek eleştirmenlerden övgü toplayan Sözeri, David Murray, Jan Krigovsky, Thomas Martin, Klaus Trumpf, Miloslav Gajdos gibi isimlerin ustalık sınıflarına katıldı. Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Türkiye Ulusal Gençlik Filarmoni Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası, CSO gibi önemli orkestralarla konserler veren ve aynı zamanda Ankara Bas Quartet'in de üyelerinden olan sanatçı, eğitimine Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı'nda devam ediyor.

Konserde Yorgun, Mozart, Schubert ve Wieniawski'den; Sözeri ise Francois Rabbath, Frank Proto, Giovanni Bottesini'den eserler seslendirecek. Konser, 27 Kasım 2017, Pazartesi akşamı saat 20.30'da Millî Reasürans Konser Salonu'nda.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mersin Üniversitesi Hasan Gökçe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title