Haberler

Kemalpaşa Müdür Yardımcısından Hastane Çalışanlarına Üye Baskısı İddiası

Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, halen İzmir'deki bir hastanede müdür yardımcısı olarak çalışan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Kemalpaşa eski Temsilcisi Mehmet Duran'ın, yasalara aykırı olarak Kemalpaşa'da üye çalışması yaptığını ve kendisini uyaran üyeleri Cafer Ünal'ı tehdit ettiğini ileri sürüp, kınadı.

Türk Kamu-Sen'e bağlı Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, halen İzmir'deki bir hastanede müdür yardımcısı olarak çalışan Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Kemalpaşa eski Temsilcisi Mehmet Duran'ın, yasalara aykırı olarak Kemalpaşa'da üye çalışması yaptığını ve kendisini uyaran üyeleri Cafer Ünal'ı tehdit ettiğini ileri sürüp, kınadı. Doğruyol, Duran'ın üyeleri Ünal'ı tehdit etmesinin cep telefonuyla görüntülendiğini de söyledi.

Kemalpaşa Devlet Hastanesi'nde konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, sendikal çalışmaya yetkisi olmayan bazı idarecilerin, bulundukları kurumların dışına çıkarak sendikal çalışması yapma gayreti içerisine girdiklerini söyledi.

40 kadar sendika üyesinin de katıldığı açıklamada Doğruyol, "663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'ye göre, Alsancak Nevvar-Salih İşgören Devlet Hastanesi'nde sözleşmeli müdür yardımcısı olan Mehmet Duran, pek çok kez Kemalpaşa Devlet Hastanesi'ne gelerek üye çalışmasında bulunmuştur. İdarecilerimize sözlü olarak konu hakkında defalarca bilgi vermemize rağmen mesafe kat edilememiştir. Geçen 10 Nisan'da, saat 20.45 sıralarında, yine üye çalışması yapan Duran, karşılaştığı sendika işyeri temsilcimiz Cafer Ünal, yasal olmayan çalışma yaptığı konusunda kendisini uyarmıştır. Bu sırada görevi başındaki memur ve temsilcimize, sözlü hakaret, küfür ve fiziki saldırı teşebbüsünde bulunmuş ve olay tutanak altına alınmıştır. Sendikalara üye olma özgürlüğünü düzenleyen Anayasa'nın 51. maddesi, ve TCK'nın 118. maddesi ve ilgili Başbakanlık Genelgeleri'ne aykırı olan bu olay, güvenlik kameralarında, görüntülü ve sesli kayıtların da bulunduğu belgelerle sabittir. Olay ile İlgili olarak Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak olup, gerekli tüm yasal işlemler başlatılmıştır" dedi. Sağlık-Sen Kemalpaşa eski Temsilcisi Mehmet Duran ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Doğruyol Mehmet Duran İzmir Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (13)

NAMK:

SE İLE MÜSLÜMANLARA İFTİRA ATIN SİZİ GİDİ

1
1
yanıtYanıtla
hacomobilWeb@haberler.com:

o değilde konuşmayı yapan adamın yanındaki küçük emrah gibi durmuş. ??

0
1
yanıtYanıtla
halitmobilWeb@haberler.com:

m duran karizmatik kükreyen bir arslan konuşması beynimde çınlıyor . bu arada vurmak için değil kamerayı almak için hamle yapıyor görüntü kaçak magazin işi....

0
1
yanıtYanıtla
yalandan kim ölmüş:

hepiniz çok komiksiniz. . . .

1
0
yanıtYanıtla
bumbamobilWeb@haberler.com:

agababanız gelmiş ama çöküşünüze çare olmaz

0
1
yanıtYanıtla
HABİB:

CUMHURBAŞKANIMIZA LAF SÖYLETMEYEN KARDEŞİMİZE HELAL OLSUN SES İLE KOL KOLA HAREKET EDEN TSS BİTMİŞTİR SON ÇIRPINIŞLARINI HÜKÜMETİMİZİN DELİKANLI BÜROKRATLARINA KUMPAS KURARAK YAPIYOR

0
1
yanıtYanıtla
aytmobilWeb@haberler.com:

bu adam on numara bence adama kumpas kurulmuş videodaki hemşire

0
1
yanıtYanıtla
RTE:

HELA OLSUN MEHMET DURAN

0
1
yanıtYanıtla
fahrimobilWeb@haberler.com:

hakkaten olay baştan sona komedi birsürü derdimiz varken basın açıklamasına bak ya bırakın bu işleri sağlık sen e prim yaptırıyorsunuz. gerçekten sıkıntı olan karşıyaka tepecik çiğli suat seren gibi yerlerde neden ilgilenilmiyor. derdimiz yetki olmasın 2-3 bin üyesi olan ses bizden daha etkili . elinize kamera alıp baskın yapmakla sendikacılık olmuyor.

0
0
yanıtYanıtla
yalandan kim ölmüşmobilWeb@haberler.com:

aynen kardeşim olay iddalardan ibaret bi basın açıklaması video yu 3 kere izledim yoğun bakımda olması gereken cafer neden gizli çekim yapıyor. kim olsa aynı tepkileri verir. dava açması gereken mehmrt....

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title