Haberler

Kemal Unakıtan'ın Ölümü Başbakan'ı Hüzünlendirdi: AK Parti Davasının Yılmaz Neferiydi

Güncelleme:

Başbakan Yıldırım, bu sabah vefat eden eski bakan Unakıtan'ın kendisinde farklı bir yeri olduğunu belirtip, "Bu toplantımız onun hatırasına daha sakin geçecek" dedi. Cenaze programını da açıkladı.

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin genel merkezinde, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katıldı.

"AK PARTİ DAVASININ YILMAZ NEFERİYDİ"

Konuşmasına, bu sabah tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski maliye bakanı Kemal Unakıtan'ı anarak başlayan Yıldırım, Unakıtan'ın ilk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferi olduğunu belirterek, "Bu sabah saatlerinde yol arkadaşımız Kemal Unakıtan Beyefendi'nin vefatını derin bir teessürle öğrendik. İlk günden itibaren AK Parti davasının yılmaz bir neferiydi. Ülkemize, milletimize, partimize çok büyük hizmetleri oldu. Kamu maliyesinde dönüşümün en önemli neferiydi, bugün geldiğimiz noktada Kemal Abi'nin büyük emeği vardı. Allah mekanını cennet eylesin. Cenazesi yarın öğlen namazını müteakip, Süleymaniye Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilecektir" diye konuştu.

"SAKİN BİR TOPLANTI YAPACAĞIZ"

Yıldırım, "Bugün sakin bir toplantı yapacağız. Kemal Abi'nin benim üzerinde farklı bir hatırası var. Sadece siyasette değil yıllar önce tanışmış ve birlikte hatıralarımız vardı. Bu toplantımız onun hatırasına daha sakin geçecek." dedi.

AK PARTİLİ İSİMLERE SUİKASTE SERT TEPKİ

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, "Hain terör örgütü yol arkadaşlarımızı, kardeşlerimizi alçakça, kalleşçe şehit etti. Hem de çoluk çocuğunun, eşinin gözü önünde bu alçaklığı yaptılar. Burada, milletimin, sizlerin huzurunda söz veriyorum ki dökülen her damla kanın hesabını tek tek soracağım. Teröristleri, onların destekçilerini ülkemizde nefes alamayacak hale getireceğim." dedi.

"CHP'NİN BU OYUNA ALET OLMASI ÜZÜNTÜ VERİCİ"

Türkiye'deki FETÖ gerçeğini anlamamakta direnen bir küçük kesim olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:

"Hiç kusura bakmasınlar, bu yaptıkları bu asil millete en hafifinden haksızlıktır, siyaseten abesle iştigaldir. CHP'nin 'mağduriyet edebiyatı' üzerinden sürdürdüğü söylemin ne kadar sıkıntılı olduğu açıktır. Bu söylem, FETÖ'nün yeni bir oyunudur, CHP'nin bu oyuna alet olması üzüntü verici."

"TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYESİ DE, DESTEKÇİSİ DE BU TOPRAKLARDAN ÇIKARILACAK"

Yıldırım, "Terör örgütü üyesi de destekçisi de bu topraklardan tamamen çıkarılacak. Bundan en ufak kim şüphe ediyorsa ben de onun aklından şüphe ederim." diye konuştu.

"BEN MİLLETİN HAKKINA BAKARIM"

FETÖ'ye yönelik çalışmalarda milletin hakkını ön planda tuttuklarına dikkati çeken Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Anamuhalefet partisi bize cevap veriyor, 'Ben mağdur edebiyatına bakmam, bunların haklarını savunmaya devam edeceğim.' diyor. Et kardeşim. FETÖ'cülerle senin muhabbetin iyiyse bana ne. Ben millete, milletin hakkına bakarım. Alçakların, bu milletin geleceğini karartmaya çalışanların hakkıyla, hukukuyla bizim işimiz olmaz."

"KILIÇDAROĞLU'NUN YANLIŞTAN DÖNMESİNİ BEKLİYORUM"

Yıldırım, CHP'nin FETÖ soruşturmalarında mağduriyetler yaşandığı iddialarına ilişkin, şunları kaydetti:

"Bunlara sahip çıkmak, milletin geleceğine, milletin 15 Temmuz'da ortaya koyduğu bu kahramanlığa karşı en büyük saygısızlık. Bu siyaset değil, siyasetimizi meydanlarda yapalım, vatandaşa ne anlatacaksak anlatalım ama bu ülkeyi yıkmak isteyenlere, bu milletin geleceğini karartmak isteyenlere arka çıkmak hiçbir şekilde, hiçbir şeyle izah edilemez. Yol yakınken Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu yanlıştan dönmesini bekliyorum."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kemal Unakıtan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
title