Haberler

Kemal Derviş: Cumhurbaşkanı Adaylığı Gündem Dışı Bir Şey

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı adaylığı için ismi geçen Kemal Derviş, adaylığı konusunda "Yok. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur." dedi.

Ekonomiden sorumlu eski devlet bakanı Kemal Derviş, İzmir'de katıldığı bir toplantıda, cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağının sorulması üzerine, "Yok. Gerçekten gündem dışı bir şey. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur" dedi.

İŞ DÜNYASININ SORULARINI YANITLADI

2001 yılında ABD'den gelerek, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı'na atanan ve bu görevi bir yıl yapan Kemal Derviş, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği'nin konuğu olarak geldiği İzmir'de iş dünyasının sorularını yanıtladı.

"CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞMEK GEREKİRDİ"

Derviş, bir soru üzerine solun birleşmesi için çaba harcadığını, Yeni Türkiye Partisi arayışını doğru bulmadığını belirterek, "Ben bütün hayatım boyunca sosyal demokrat oldum merkez solda oldum. Bu yaklaşım muhafazakar olduğunu söyleyen Almanya Başbakanı Merkel bile sosyal demokrattır. Ben şunu istedim. İki büyük güce dayanmalı, yarışma olmalı. Türkiye'de orta solun birleşmesinin gerekli olduğuna inandım. CHP ve DSP'nin iki ayrı parti olarak seçime girmesini doğru bulmadım. Ortada DSP ve CHP varken üçüncü bir parti kurmanın ve 2002 seçimlerine üç parti olarak girmenin nasıl bir mantığa dayanmadığını anlayamadım. Esas çabam bu üç grubu birleştirmekti. CHP çatısı altında birleşmeyi doğru buluyordum" dedi. 

"KÖŞK ADAYLIĞI GÜNDEM DIŞI"

Adı cumhurbaşkanlığı adaylığı için geçen Kemal Derviş, işadamlarının "Cumhurbaşkanlığı adayı olmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna, "Yok. Gerçekten gündem dışı bir şey. Tamamen siyasi. Cevap vermek anlamsız olur" yanıtını verdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Kemal Derviş İzmir Ege Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (19)

fess:

seni görünce tuylarım diken diken oluyo eski günleri hatırlıyom git lan

29
2
yanıtYanıtla
bakın dalganızaersin061978@gmail.com:

aynen bir ,de çatı matı diyor oluum gidin çatı nızı at,ınızı alın gidin milletin kafasını karıştırmayın,bunlar muhtar bile olamaz .

yanıt0
yanıt0
Adınız Yazınhakan:

türkiyeyi.batiran.amerikan,usagindan.türkiyeye.cumhurbaskani.olmaz

20
5
yanıtYanıtla
KEMAL D.:

BU ZATI GÜNDEME GETIRENLER KURU FASULYEYI FAZLA KACIRMIŞLAR SANIRIM

21
3
yanıtYanıtla
resmen dalga geçiliyor:

türkiyeyi batırdı ne adayı..saçma sapan düşüncelerle aday seçilmez..alacağı oy yüzde 2

20
4
yanıtYanıtla
BİLMEYEN KİŞİ:

YAHU BU ADAMIN DEDESİNDEN OSMANLIYA HAYIR GELMEDİ Kİ. İŞ ADAMLARI VE TÜRKİYE Mİ ZE HAYIR GELSE...........

21
2
yanıtYanıtla
MUSTAFAAKSAM:

gebersenizde catlasanizda ,,,,C..BASKANI TAYYIPERDOGADIR

11
7
yanıtYanıtla
Ali akaak@gmail.com:

sen kendini niye yırtıyon. onu anlamadım.

yanıt0
yanıt0
ASLAN BEYY:

CHP BU REZİL KEMAL DERVİŞE KADAR DÜŞTÜYSE,AKP LİLER GÖNLÜNÜZ RAHAT OLSUN.CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE 1.TURDA AKP ADAYI OLAYI BİTİRİR VE TÜRKİYE İÇ VE DIŞ DÜŞMANLARINA RAGMEN BÜYÜMEYE DEVAM EDER İNŞALLAH.

11
3
yanıtYanıtla
X-RAY:

BU ADAMDAN MEDET BEKLEYENLER HERHALDE AKILLARINI PEYNİR EKMEKLE YEMİŞLER.BUNUN KENDİNDEN VE PARA BABALARINDAN BAŞKASINA HAYRI OLMAZ.BU DEVLETLERİ BATIRIR.ONUN YERİNE ASGARİ ÜÇRETLE EV GEÇİNDİREN BİR ADAMI GETİRİN DAHA İYİ EN AZINDAN İSRAF ETMEZ.

5
2
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title