Haberler

KELKİT YİNE SARSILDI; YENİDEN DEPREMİ YAŞAYAN ÖĞRENCİLER SPOR SALONUNDA SABAHLADI

Güncelleme:

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit ilçesinde 1 gün içinde 4.3, 4.1 ve 3.7'lik depremler meydana geldi.

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit ilçesinde 1 gün içinde 4.3, 4.1 ve 3.7'lik depremler meydana geldi. Kahramanmaraş merkezli depremleri yaşayan üniversite öğrencileri, öğrenimleri için geldikleri kentte art arda yaşanan depremlere yeniden yakalandı. Korku ve panik yaşayıp yurtta kalmak istemeyen ve aralarında çoğunun depremzede olduğu yaklaşık 300 öğrenci, hazırlanan spor salonunda geceyi geçirdi. Malatya'da depreme yakalandığını söyleyen öğrencilerden Emre Aslan, 7.7'lik bir deprem yaşadığım için tecrübem var. Yurtta çoğu kişi koridorlara yönelirken, ben depremin geçmesini bekleyip, diğer arkadaşları 'panik olmasın' diye sakince uyardım dedi.

Dün saat 01.15'te 4.3 büyüklüğünde depremin yaşandığı Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde, Afet ve Acil Yönetim Başkanlığı (AFAD) verilerine saat 23.23'te, 4.1 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Zeminden 15.68 kilometre derinlikteki deprem, Gümüşhane'nin yanı sıra Giresun, Bayburt ve Trabzon'dan da hissedildi. 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından 5 dakika sonra aynı ilçede, zeminden 1.80 kilometre derinlikte 3.7 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldi. İlk belirlemelere göre depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. AFAD ve ilgili kurum görevlileri saha çalışması başlattı.

DEPREMZEDE ÖĞRENCİLER, SPOR SALONUNDA SABAHLADI

Art arda yaşanan depremler sonrası Kelkit Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim gören ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerini yaşayan öğrenciler, bir gün içerisinde yaşadıkları 4.3, 4.1 ve 3.7'lik depremlerde korku ve panik yaşadı. Çoğu depremzede öğrenciler, yurtta kalmak istemedi. Bunun üzerine harekete geçen Gümüşhane Valiliği'nce konaklamak isteyen öğrenciler için ilçedeki spor salonu hazırlatıldı. Yurtta kalmak istemeyen öğrenciler, yönlendirildiği spor salonunda geceyi geçirdi. Isıtma sistemi aktif hale getirilen spor salonunda, görevliler tarafından öğrencilerin, giyecek, yiyecek ve içecek ihtiyaçları da karşılandı. Yaklaşık 300 öğrenci, gün ağarınca salondan ayrıldı.

'DEPREM YAŞADIĞIM İÇİN TECRÜBEM VAR'

Malatya'da depreme yakalandığını söyleyen Gümüşhane Üniversitesi Spor yönetimi öğrencisi Emre Aslan, İlk depremi hissettik ama ikinci depremi hissetmedik. Şu an kalabileceğim en güvenli ortam burası olduğu için, buraya geldim. Memleketim Malatya'da 6 Şubat'ta o depreme yakalanmıştık. 7.7'lik bir deprem yaşadığım için tecrübem var. Öğrenci yurtlarında çoğu kişi koridorlara yönelirken, ben depremin geçmesini bekleyip, diğer arkadaşları panik olmasın diye sakince uyardım. Çok şükür bir şey olmadı diye konuştu.

'ARKADAŞLARA ÇÖK KAPAN YAPTIRDIM'

Kahramanmaraş depremini yaşayan öğrenci Burak Cino da, arkadaşlarına çök kapan yapmalarını deprem geçtikten sonra dışarı çıkmaları konusunda uyardığını belirterek, Daha önce 6 Şubat'ta meydana gelen depremi yaşadım. Burada da 3 deprem olduğu için tedirgin olduk. Ama 6 Şubat depremini yaşadığımız için arkadaşlarımı organize etmeye çalıştık. Daha güvenli çıkışlar sağladık. Şu an spor salonunda sıcak bir ortamdayız. Kendimizi daha güvende hissediyoruz ama daha önce yaşadığımı depremden dolayı sadece tedirginiz. 6 Şubat depreminde insanlar genelde kapı çıkışları ve merdiven boşluklarında mahsur kalmıştı. Biz arkadaşlarımızı bu konuda uyararak, kaçmamız gerektiğini, çök kapan yapmalarını, deprem durduktan sonra dışarı çıkmaları gerektiğini söyledim dedi.

'KORKTUM, PANİK YAPTIM'

İlk kez deprem yaşadığı için baş dönmesi hissettiğini söyleyen öğrenci Miray Aşkın ise, Dün olan depremden dolayı üzgünüz, dün sallandık. Devletimiz böyle bir ortamı bize açtı, tüm ihtiyaçlarımız burada karşılanıyor. İlk depreme yakalandığımda bir baş dönmesi hissettim. Korktum, panik yaptım ama panik yapmayıp sakin kalmak daha iyi. Şu an arkadaşlarımla bir aradayım, kendimi güvende hissediyorum diye konuştu.

'DEPREM YEDİSU FAYI'NA STRES YÜKLEYEBİLİR'

Öte yandan Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya paylaşımında Arkadaşlarım Gümüşhane'de olan depremleri merak ediyorlar. Depremler, Kuzey Anadolu Fayından Yeşilyurt - Olur arasında uzanan Dumanlı Fay Zonu içerisinde. Depremler küçük ama Erzincan - Bingöl arasında deprem beklediğimiz Yedisu Fayına belirli ölçüde stres yükleyebilir ifadelerini kullandı.

'TEHLİKE DAHA DA ARTTI'

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş da sosyal medyadan yaptığı değerlendirmesinde Trabzon'da hissedilen deprem Kuzey Anadolu Fayı'nın Kuzey kolu olan Kelkit-Aşkale-Erzurum istikametinde uzanan fay segmenti üzerinde gelişti. Bu segment uzun zamandan beri gerilme biriktiren bir sismik boşluğa karşılık geldiğinden tedirgin edicidir. Kelkit'te 4 büyüklüğündeki depremler devam ediyor. Erzincan'ın batısında, Kuzey Anadolu Fayı'nın bir kolu doğu-batı doğrultusunda, Çayırlı- Aşkale-Erzurum istikametinde uzanmaktadır. Sismik boşluğa karşılık gelen bu fay segmentinde tehlike daha da arttı ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gümüşhane Kelkit Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title