Haberler

Kedi Öldüren Üniversiteli Genç: Zararı Karşılamak İsterim

Güncelleme:

Kedisini bıçakladıktan sonra kafasını su damacanasıyla ezerek öldüren üniversite öğrencisi Mustafa Can Aksoy, "Zararı karşılayabilirim" açıklamasıyla tepki topladı.

Eskişehir'de sahiplendiği kediyi evinde bıçakladıktan sonra kafasını su damacanasıyla ezerek öldürdüğü öne sürülen ve görüntüleri sosyal paylaşım sitesinde yayınlanan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Mustafa Can Aksoy’un yargılanmasına başlanıldı.

"ALKOLLÜYDÜM"

Duruşmaya katılmayan tutuksuz sanık Aksoy, Bartın’da talimatla verdiği ifadesinde, "Alkollüydüm. Kedinin yatağı pislettiğini gördüğümde sinirlendim. Ne zaman elime bıçak aldım ve kedinin karın boşluğunu ne zaman kestiğimi hatırlamıyorum. Müşteki tarafın kediyle ilgili faturalandırılmış zararını karşılamak isterim" dedi.

KEDİ ÖLDÜREN ÜNİVERSİTELİ İÇİN 23 BİN ŞİKAYET

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Mustafa Can Aksoy, Eskişehir’deki Cafe De Kedi adlı işyerinden aldığı ’İletki’ adlı tekir kediyi geçici olarak sahiplendi. Kediyi, geçen Şubat ayında işkence yaparak öldürdüğü öne sürülen Mustafa Can Aksoy hakkında, kedinin sahibi olan kafe işletmecileri ile hayvan severler Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu. Aksoy hakkında Eskişehir 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

3 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Kendisine ait olmayan hayvanı öldürdüğü gerekçesiyle ’mala zarar verme’ suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz olarak yargılanan sanık Mustafa Can Aksoy, 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan ilk duruşmaya katılmadı.

Duruşmaya Aksoy’dan şikayetçi olan Cafe De Kedi işletmecileri Didem Erşan Üstündağ, Duygu Kurt ve Gülşah Mısırlıoğlu Kabaca ile Eskişehir Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı avukat Buket Ünlü, Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu, Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Yaşam Hakkına Saygı Derneği, Seferhisar Doğa ve Hayvan Dostları Derneği, Eskişehir Veteriner Hekimler Odası, Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği ile Engelli Hayvanları Koruma Derneği’ni temsilen avukatlar katıldı.

TALİMATLA İFADE VERDİ

Eskişehir 4’üncü Asliye Mahkemesi hakimi, duruşmaya katılmayan sanık Mustafa Can Aksoy’un 20 Haziran 2014 tarihinde Bartın Asliye Ceza Mahkemesi’ne talimatla ifade verdiği belirtti. Aksoy, memleketi Bartın’da verdiği ifadesinde olay günü aşırı miktarda alkollü olduğunu söyleyerek şöyle dedi:

"Ben olay tarihinde Eskişehir’de okuyordum. Ara sıra gittiğim bir cafe vardı. Cafe De Kedi isimli bu kafedeki bir bayandan ben bir tane kedi aldım. Kediyi beslemek ve bakmak istiyordum. Bizim Bolu’daki kendi evimizde de bir kedimiz vardır. Orada da kedi beslerim. Olay tarihinde aşırı derecede alkollüydüm. Eve geldiğimde kedinin evde yatağı pislettiğini gördüğümde çok sinirlendim. Kediyi yataktan kovalamak istedim. Ne zaman elime bıçak aldığımı ve kedinin karın boşluğunu ne zaman kestiğimi ve bunları videoya aldığımı hatırlamıyorum. Olaydan dolayı son derece pişmanım. Kediye bilinçli olarak eziyet ettiğimi de hatırlamıyorum. Videoyu paylaştığım ancak daha sora aramız açılan kız arkadaşım beni kötülemek için görüntüleri internet sitesinde paylaşmış. Olay nedeniyle ben ve ailem çok mağdur olduk. Psikolojik olarak da yıprandım. Alkollü olarak da olsa bana emanet edilen kediye zarar verdiğim hususu doğrudur. Müşteki tarafın bu olay nedeniyle kedi ile ilgili faturalandırılmış zararlarını karşılamak isterim."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Asliye Ceza Mahkemesi Can Aksoy Bartın Güncel Haberler

500

Yorumlar (19)

seda:

Ne var yaa alt tarafı bi kedi nekadar büyütülmüş..

5
59
yanıtYanıtla
Haticesenol955@hotmail.de:

SEDA rezili senin gibi düsünen vicdansiz insanlar oldugu sürece bu memleket iflah olmaz. O hayvanlar Allahin sessiz kullari. Umarim senin basina böyle sey gelmesin bu kafayla.

yanıt0
yanıt0
tipsiz:

alın size tipik gezi parkı çapulcularından biri....

20
25
yanıtYanıtla
EMRE:

Bir kedi öldü diye 23 bin şikayet, Filistin''de insan evladı ölüyor ses yok. İlginç....

13
19
yanıtYanıtla
Etme Bulma Dunyasihacioglubahar@yahoo.com:

Filistin de bebeleri bombalayan Israile de, 3 israilli genci oldurup bu saldirilari baslatan Hamasa da, din ugruna kafalar kesip her hangi bir canlinin kanini akitan ve bunlari destekleyen tum insan gorunumlu seytanlara lanet olsun...

yanıt0
yanıt0
ADALET:

ZARARIN BEDELİ CANDIR GİT DAMDAN AŞAĞI AT KENDİNİ

30
1
yanıtYanıtla
ali:

Ağzı Yok Dili Yok Hayvanın Şerefsiz!

29
1
yanıtYanıtla
MOĞTİ LAZ:

BASİT BİR MAHLUKAT. BENİM GÖZÜMDE HAYVANDAN DAHA AŞAĞIDIR BUNU YAPAN.

25
1
yanıtYanıtla
KUL:

kendin zararsın senin zararını nasıl karşılıcz

26
0
yanıtYanıtla
tarık:

hayvan heleki kedi öldürmek büyük günah

24
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title