Haberler

KCK davası -

Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 milletvekili, Diyarbakır'da görülen KCK ana davasını izliyor.

Tutuklu yargılandıkları KCK davalarında tahliye edilen 4'ü BDP'li biri bağımsız 5 milletvekili, Diyarbakır'da görülen KCK ana davasını izliyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki KCK ana davasını izlemek üzere BDP Mardin Milletvekili Gülser Yıldırım, Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Şırnak milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız ile Van Bağımsız Milletvekili Kemal Aktaş, Diyarbakır Adliyesi'ne geldi.

Aktaş, duruşma öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 Nisan 2009'dan bu yana arkadaşlarının KCK tutuklamalarıyla adaletsiz ve hukuksuz bir şekilde 5 yıla yakındır özel yetkili mahkemelerde yargılandığını söyledi.

İlk günden beri bu operasyonları hukuksuz, gayri meşru ve siyasi operasyonlar olarak değerlendirdiklerini bildiren Aktaş, şöyle konuştu:

"Son gelişmelerle bu iyice ayyuka çıktı, çok belirgin bir hale geldi. Bize karşı uygulanan hukuk aslında Türkiye'deki hukuk normlarının, uluslararası sözleşmelerin ve anlaşmaların dışında bir uygulamadır. Biz bu gidişatın terk edilmesi, hukukun doğru bir biçimde işletilmesi gerektiğine inanıyoruz. Demokratik çözüm sürecinin başarısı açısından da bunun elzem olduğunu düşünüyoruz. Biz şimdiye kadar duruşmaları tutuklu olarak izliyorduk. Son sıkıntılı gelişmelerden sonra biz de dışarıya çıktık. Bugün arkadaşlarımızla duruşmaya katılacağız. Arkadaşlarımızın bırakılmasını bekliyoruz."

Milletvekilleri daha sonra duruşmayı izlemek üzere adliyeye girdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gülser Yıldırım Diyarbakır Şanlıurfa Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title