Haberler

Kayseri, Yerli Yabancı Herkesin Gözdesi

Güncelleme:

EAHTR Başkanı Roppe Başta Olmak Üzere Tüm Katılımcılar Kayseri'ye Hayran Kaldı

1-3 Ekim tarihleri arasında düzenlenen TKB 10. Yıl Buluşması kapsamında Kayseri'ye gelen tüm yerli ve yabancı konuklar, Kayseri'nin gerek koruma altına aldığı tarihi eserleriyle gerekse de şehirciliğiyle çok önemli bir yere sahip olduğuna vurgu yaparak Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin başarısına dikkat çektiler.

"Tarih İle Yaşam Bütünleştirilmiş"

Üyeleriyle birlikte üç gündür Kayseri'de bulunduklarını belirten Avrupa Tarihi Kentler Birliği Başkanı Dr. Louis Roppe Kayseri'nin Avrupa'nın gelişmiş pek çok şehriyle yarışabilecek bir düzeyde olduğunu ifade ederek, "Kayseri'de tarihi doku ile şehir hayatı çok güzel şekilde bütünleştirilmiş. Şehircilik açısından çok gelişmiş bir kent ile karşılaştım.

Bu kentin belediye başkanı oldukça dinamik biri. Böylesine büyük bir şehri idare ederken bunu yanında Tarihi Kentler Birliği gibi bir organizasyonun başında olmak dinamik bir yapı gerektirir. Tarihi eserlerin koruma altına alınmış olduğunu görmek çok sevindirici" dedi.

"Kayseri, Geleceğe Ümitle Bakmamızı Sağlıyor"

Üç günlük program kapsamında Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Müzesi, Kadir Has Kongre ve Spor Salonu ile Kayseri şehir merkezinde bulunan çeşitli tarihi yapıları gezen heyette yer alan Isparta Valisi Ali Haydar Önem, yaklaşık 40 yıl önce Kayseri Lisesi'nden mezun olduğunu ifade ederek "Bugünün Kayseri'si çağdaş bir yapıya bürünmüş modern bir şehir. Bugüne kadar gelmiş bütün yöneticiler çok güzel eserler vermişler ancak Başkan Özhaseki Kayseri'yi çok değiştirmiş. İçinde bulunduğumuz Dünya Basketbol Şampiyonası'nın oynandığı salon çok güzel bir eser olmuş.

Eskiden pastırma ve sucuğuyla bilinen Kayseri, şimdi düzenli şehir mimarisi, temiz caddeleri, parklarıyla, içinde yaşayanlara huzur veren bir kent olarak ortaya çıkıyor. Kayseri'deki yok olmaya yüz tutmuş pek çok tarihi eserin bugün kurtarılmış olduğunu görmek çok sevindirici. Tarihi eseler modern şehircilikle uyum içinde korunmuş. Kayseri geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak donanımlı bir şehir olmuş" şeklinde konuştu.

"Avrupa Şehirlerinden Daha İleride"

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Eski Bakanı ve Amasya Belediyesi Eski Başkanı İsmet Özarslan ise Kayseri'ye zaman zaman geldiğini ve her gelişinde şehri biraz daha değişmiş bulduğunu belirterek "İçinde bulunduğumuz stada inşaat halindeyken gelmiştim. Şuan birmiş halini görmek çok sevindirici, böylesine güzel tesislerin yapıldığını görmek eski Spor Bakanı olarak beni çok duygulandırdı.

Kadir Has Kongre ve Spor Salonu da Türkiye'deki sayılı salonlardan birisi. Zaten öyle bir salon olmasaydı basketbol şampiyonasının burada oynanması mümkün olmazdı. Kayseri'nin Avrupa şehirlerinden daha da ileride olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz, bundan çekinmemek lazım. Modern statlar, modern kongre merkezleri batının da her şehrinde yoktur.

Anadolu'da böyle bir şehrin doğmuş olması taktire şayandır. Cami mimarisine katkıda bulunmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi bir yarışma düzenlemiş. Sergideki eserler cami alanında farklı bir model geliştirdiği için çok ilgi çekici. Belediyenin bunları kitaplaştıracağını öğrendim. Kayseri'yi yapmış olduğu girişimler nedeniyle kutluyorum" dedi.

Yaklaşık bin kişinin katılımıyla düzenlenen üç günlük programda yer alan tüm diğer konuklar da Kayseri'nin mükemmel bir organizasyon yaptığına vurgu yaparak, "Yıllardır TKB'nin toplantılarına katılıyoruz. Bu kadar geniş ve kalabalık bir katılım hiç olmadı. Burada bulunan herkes, hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadan, mükemmel evsahipliği ve organizasyon ile programı takip ediyor. Başta Başkan Özhaseki olmak üzere emeği geçen herkesi kutluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title