Haberler

Kayseri Şeker Davasında 8 Tahliye

Güncelleme:

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk davasında mahkeme heyeti, tutuklu 14 sanıktan 8'inin tahliyesine karar verdi.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili davanın 3 gün süren ilk duruşmasında mahkeme heyeti, tutuklu 14 sanıktan 8'inin tahliyesine, 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Tutuksuz yargılanan bir sanık hakkında ise tutuklama kararı çıktı.

Kayseri Şeker Fabrikası'ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili açılan 14'ü tutuklu 156 sanıklı davanın ilk duruşması tamamlandı. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması 3 gün sürdü. Duruşmalara tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları katıldı. Duruşmanın ilk gününde Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir 344 sayfalık iddianameyi okuttu. Sonraki iki günde ise sanıklar savunmalarını verdi. Mahkeme heyeti, duruşmanın 3. gününde, gece geç saatlerde kararını açıkladı. Eski Kayseri ve Ankara

Emniyet Müdürü Orhan Özdemir ile Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci'nin de yargılandığı davada tutuklu 14 sanıktan 8'i hakkında tahliye kararı veren mahkeme, 6 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, tutuksuz sanıklardan 1 tanesi için tutuklama kararı çıktı. Duruşma 22 Haziran'a ertelendi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar arasında yer alan Kayseri Şeker Fabrikalarının eski Genel Müdürü Vedat Ali Özışık ile Savaş Özışık, Cengiz Özışık, Ahmet Öztürk, Hasan Ali Kilci ve Mustafa Olcayto Özhan'ın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz yargılanan sanıklardan Atilla Ersoylu'nun tutuklanmasına, tutuklu sanıklardan Cuma Karataş, Fazlı Kalaycı, Halil Karaçavuş, Kemal Kılıç, Mehmet Akdeniz, Mustafa Matur, Oktay Efe ve Yavuz Karaçavuş'un ise tahliyelerine karar verdi.

Duruşma sonrası tahliye olan sanıkların aileleri Ankara adliyesinde büyük sevinç yaşarken, sanık yakınları tahliye olan sanıkları görüntülemeye çalışan gazetecileri engelledi. Sanık yakınları polisle de tartıştı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Şeker Cengiz Özışık Ali Kilci Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title