Haberler

Kayseri Sağlıklı Hayat Merkezleri, Vatandaşların Yaşam Kalitesini Arttırıyor

Kayseri'de 6 farklı noktada hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezleri kanser taraması, sigara bıraktırma, beslenme ve gebelik gibi bir çok konuda vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmak için hizmet veriyor.

Kayseri'de 6 farklı noktada hizmet veren Sağlıklı Hayat Merkezleri kanser taraması, sigara bıraktırma, beslenme ve gebelik gibi bir çok konuda vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve yaşam kalitesini arttırmak için hizmet veriyor.

Sağlık Müdürlüğü bünyesinde 5 yıl önce kurulan Sağlıklı Hayat Merkezleri, merkez Melikgazi, Kocasinan ve Talas ilçeleri olmak üzere toplam 6 farklı noktada hizmet veriyor. Ücretsiz tedavi imkanı olan merkezlerde, beslenme danışmanlığı, fizyoterapi, çocuk gelişimine yönelik hizmetler, kanser taramaları, psiko-sosyal destek, sigara ve madde bağımlılığı ile mücadele ediliyor. Kayseri'nin Melikgazi İlçesi'nde bulunan Servet Başkal Sağlıklı Hayat Merkezi'nden sorumlu Doktor Hilal Yıldız, vatandaşların bilinçlenmesi konusunda önemli projelerin hayata geçirildiğini söyledi.

2014 yılından itibaren Sağlıklı Hayat Merkezlerinin hizmet verdiğine değinen doktor Yıldız, şöyle konuştu Sağlıklı beslenme hususunda diyetisyenimiz var. Okullarda, Kuran kurslarında ve bir çok toplu yaşanılan yerlerde eğitim veriyorlar. Aynı zamanda burada polikliniklerde zayıflamayı, sağlıklı kilolara ulaşmayı hedefliyorlar. Psikolojik danışmanımızın yardımıyla özellikle ergenlik döneminde sorun yaşayan gençlerimize anne ve babalarına eğitim verilerek kişisel görüşler görüşmeler sağlıyorlar. Fizyoterapistimiz özellikle kas ve eklem problemi olan hastalarımızla görüşerek onlarla eğitim çalışmaları yapıyor. Son altı aydır da sigara bıraktırma polikliniğini açmış durumdayız. Özellikle ramazan aylarında taleplerimiz oldukça arttı. Danışmanlarımız 'Alo 171 Sigara Bıraktırma Hattı'nı arıyorlar yada bizleri sosyal medyadan görüyorlar. Bırakan arkadaşlarının tavsiyeleri ile bize ulaşıyorlar. Biz onlara destek veriyoruz. Sağlıklı hayat merkezi yapılanması Kayseri'de gittikçe artıyor.

Kanseri merkezlerinde bulunan mamografi cihazı veya yapılan testlerle erken teşhis edebildiklerini vurgulayan Hilal Yıldız, Sigara bıraktırma polikliniği ise 5 nokta da var. Gebelik hizmetleri baştan beri var. Gebe okulları açıyoruz. Sertifika alacak düzeyde bilgilendirme eğitimleri veriyoruz. Kayseri genelinde riskli gebelikleri olanları bizler takibini bizzat yapıyoruz. Üç merkez halinde takibini yapıyoruz. Her ay 550'nin üzerinde gebelerimizle iletişim halindeyiz. bunu telefonla veya yüz yüze görüşerek yapıyoruz. Sigara bıraktırma polikliniğimiz çok renkli geçiyor. Değişik meslek gruplarından çok fazla insanlarla karşılaşıyoruz dedi.

Vatandaşların yaşam kalitelerini arttırmak için çalıştıklarını ifade eden Yıldız, personelleriyle beraber vatandaşları Sağlıklı Hayat

Merkezlerine beklediklerini dile getirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title