Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "Kayseri'ye Mavi Yakışır" sloganıyla yaptığı aşı farkındalık çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, " Kayseri'ye Mavi Yakışır" sloganıyla yaptığı aşı farkındalık çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, her fırsatta aşı çağrısı yapan Büyükkılıç, İncesu ilçesi Kızılören Mahallesi'nde Leylüfer-Osman Hızal Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti.

65 yaşındaki elektrik ustası Bekir Gürlek'in aşı konusunda tereddüt yaşadığını ve henüz aşı olmadığını öğrenen Başkan Büyükkılıç devreye girdi.

Büyükkılıç, Gürlek'e doktor olduğunu söyleyerek, "Ya bu aşıyı yaptıracaksın bağışıklık kazanacaksın, ya bu hastalığı geçirip, bağışıklık kazanacaksın. Bu hastalığın nerede duracağını bilmiyoruz, yoğun bakımda mı oluruz bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

Büyükkılıç'ın konuşmasının ardından ikna olan Bekir Gürlek, doktor başkanın refakatinde Kovid-19 aşısını oldu.

Kayseri'de taşkın toplantısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları ile Devlet Su İşleri (DSİ) 12. Bölge Müdürlüğünde kent genelinde taşkın kanalların temizlenmesi, ıslahı ve gözden geçirilmesi ile alınması gereken önlemler konusunu masaya yatırdı.

DSİ 12. Bölge Müdürü Okan Bal ve ekibi tarafından, Büyükkılıç ve ilçe belediye başkanlarına yapılmakta olan ve planlanan hizmetler ile ilgili detaylı bilgi verildi.

Orman yangınları, toprak kaymaları ve sel felaketleri olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, böyle bir süreç içerisinde şehri gözden geçirip kurumlar ve belediyelerle iş birliğinin en güzel örneklerini sergileyeceklerini ifade etti.

Büyükkılıç, "Taşkın kanallarımızın temizlenmesi, ıslahı ve gözden geçirilmesi, alınması gereken önlemler konusunda dayanışma içinde belediyelerimiz ve kurumumuzun yapması gerekeni hayata geçirmemiz bizim olmazsa olmazımızdır."ifadelerini kullandı.

Kayseri mutfağı Koramaz'a taşınıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, UNESCO Geçici Dünya Miras Listesi'nde yer alan doğa ve tarih harikası Koramaz Vadisi'nde Kayseri mutfağına özgü yemeklerin tadılabileceği bir mekan oluşturacaklarını belirtti.

Büyükkılıç, Mimar Sinan'ın memleketi Ağırnas Mahallesi'ni ziyaret etti.

Gayretleri sonucu UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne giren Koramaz Vadisi'nin kalıcı listeye alınması için çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Büyükkılıç, burada yöresel yemeklerin tadılabileceği bir mekan da kurulacağını ifade etti.

Amaçlarının Kayseri'nin gastronomi kültürünün tanıtılması, konukların ihtiyaçlarının karşılanması ve istihdam sağlanması olduğunu belirten Büyükkılıç, "Vadimizde en büyük eksiklik olan yeme-içme mekanı ile ilgili çalışma da talimatımızla hayata geçiriliyor. Buraya gelen misafirlerimizin hem yerel ürünlerle kahvaltı yapmaları hem de yeme-içme mekanlarından ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamak ve bu bölge insanlarına da istihdam oluşturmak amacıyla bir çalışma yapıyoruz." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Kayseri İncesu Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title