Haberler

Kayseri'deki Besiciler 2 Bin Lira Ücretle Çoban Bulamamaktan Yakındı

Güncelleme:

Kayseri Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ali Yüce, 2 bin TL ücretle çoban bulamamaktan yakındı.

Toplam 2 bin 500 üyesi bulunan Kayseri Damızlık Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciler Birliği Başkanı Ali Yüce, çobana ve küçükbaş hayvan besiciliği yapanlara kız bile verilmediğini söyledi. Yüce, işsizler ve kırsal alandan büyük kentlere asgari ücret ile çalışmaya gidenler olduğunu ancak, bunların çobanlık yapmaya yanaşmadıklarını söyledi. Birlik Başkanı Ali Yüce, çobanlık mesleğinde genelde sigorta yapılmadığını sanıp, sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki bir çok işi tercih ettiklerini ifade ederken şöyle dedi:

"Çoban sorunumuz gerçekten çok büyük. 2 bin TL'ye çoban bulamıyoruz. 2 bin TL, artı günlük sigarası, yemeği, çorabı, ayakkabısı ile birlikte bir çoban bize ayda 3 bin TL'ye mal oluyor. Buna rağmen çobanlığa soyunan yok. Küçükbaş hayvancılık yapan kişi oğluna kız bulamıyor. Sanki kabahatli biriymiş gibi görünüyor. Devlet ülkemizde hayvancılığı kalkındırmak istiyorsa, çobanların sigortalarını işverenden önce kendisi yatıracak. Çobanın sigortası devlet tarafından garanti altına alınır ve yatırılırsa, hayvancılık sektörü şaha kalkar."

Ali Yüce, mera sorunun da küçükbaş hayvancılığın en önemli sorunlarından biri olduğuna dikkati çekerek, şunları ekledi:

"Maalesef, küçükbaş hayvancılığın en önemli sorunlarından birisi mera alanlarının talan edilmesidir. Meralarımız zenginleştirilmezse küçükbaş hayvancılığının da sonuna doğru geliniyor demektir. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kayseri ve civarında ve gördüğümüz kadarı ile Türkiye genelinde de kurbanlık hayvan sıkıntısı yok. Küçükbaş kurbanlıklar 450-1000 TL arasında değişiyor." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Yüce Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title