Haberler

Kayseri'de nesli tükenme tehlikesi altında olan Anadolu benekli semenderi görüldü

Güncelleme:

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri, Yahyalı ilçesi kırsalında Anadolu benekli semenderini doğal yaşam alanında görüntüledi. Anadolu semenderi, Türkiye'nin güneyi ve doğusunda yaşayan, nesli tehdit altında olan bir endemik türdür.

Kayseri'de nesli tükenme tehlikesi altında olan Anadolu benekli semenderi görüldü.

Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ekiplerin, "Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter ve İzleme Projesi" kapsamında çalışma yürüttüğü belirtildi.

Ekiplerin Yahyalı ilçesi kırsalında Anadolu benekli semenderini doğal yaşam alanında görüntülediği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

" Türkiye'nin güneyi ve doğusunda yaşayan, nesli tehdit altında olan, siyah renkli ve üzerinde sarı benekler bulunan, boyu 10-15 santimetre arasında değişen Anadolu semenderi, orman açıklıkları, su kenarları, taşlık ve kayalık alanlarda yaşar. Endemik tür olduğu için yaşam alanlarının korunması önemli. Nesli tehdit altında olan zehirsiz Anadolu semenderi, ülkemizin zengin biyoçeşitliliğinin de bir göstergesidir."

Kaynak: AA / Güncel

Doğa Koruma ve Milli Parklar Türkiye Yahyalı Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title