Haberler

Kayseri - Atatürk?ün Kayseri'ye Gelişinin 96?ncı Yılı Kutlandı

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 96'ncı yılı kutlandı MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak gelişinin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinin 96'ncı yılı kutlandı

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Kayseri'ye, 'Heyeti Temsiliye Reisi' olarak gelişinin 96'ncı yıl dönümü dolayısıyla, tören düzenlendi.

İlk tören Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeli önünde yapıldı. Buradaki törene Vali Vekili Erdoğan Aygenç, Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail yalçın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Savruk, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Tören sırasında, kan şekeri düşen bir öğrenci baygınlık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği öğrenci kısa süre sonra programdaki yerini aldı. Atatürk anıtına çelenk bırakmasının ardından, 80'inci Atatürk koşusunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Mehmet Savruk, yaptığı konuşmada, Atatürk'ün, Kayseri'ye gelişinin yıldönümün her yıl coşkuyla kutlandığını söyledi. Savruk, şunları söyledi: "Yıllar süren savaşlar nedeniyle insanları bitap düşmüş, açlık, yokluk ve sefalet almış başını gitmiş ama dahası toprakları işgal edilmiş, geleceğe dair, kurtuluş adına en küçük bir umut ışığı bile kalmamıştır. Böylesine zor şartlar altında bir milleti yeniden ayağa kaldırmak, içindeki bağımsızlık ruhunu yeniden canlandırmak ve kurtuluşa erişmek için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk aylar süren Anadolu turunun ardından, yine böyle soğuk bir kış günü Kayseri'ye gelmiştir. Kayseri'de ise, heyecanlı bir bekleyiş vardır. Erzurum ve Sivas kongrelerinin ardından yönünü Kayseri'ye çeviren Atatürk, şehrin ileri gelenleri başta olmak üzere halk tarafından coşkuyla karşılanmıştır. Kayseri üzerine düşeni yapma noktasında, her türlü fedakarlığa yapmaya hazır olduğunu net bir şekilde ortaya koyar."

Meydandaki törenden sonra, Atatürk'ün Kayseri'ye gelişinde konakladığı ve bugün müzeye çevrilen Atatürk Evi önünde ikinci bir program gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterisinin ardından, Demir Karamancı Anadolu Lisesi öğrencilerinin seslendirdiği, Yemen ve Çanakkale türküleri dinlendi. Öğrencilerin Atatürk'e yazdığı mektuplar, 96 adet balona bağlanarak gökyüzüne bırakıldı. Ressam Hasan Gürpınar tarafından da, akrilik boyayla 5 dakika içinde Atatürk'ün portresi çizildi. Atatürk Evi içinde karma resim sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Erdoğan Aygenç Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title