Haberler

Kaymakam Makamındaki Çiçekleri Satıp Somali'ye Yardım Topladı

Yalova'nın Altınova ilçesinde 4 ay önce göreve başlayan Kaymakam Gürkan Polat, kutlama için makamına gönderilen çiçekleri Somali'ye yardım toplamak amacıyla satışa çıkardı.

Yalova'nın Altınova ilçesinde 4 ay önce göreve başlayan Kaymakam Gürkan Polat, kutlama için makamına gönderilen çiçekleri Somali'ye yardım toplamak amacıyla satışa çıkardı. Polat, satılan 16 çiçekten toplam 10 bin 200 lira topladı.

Kaymakam Gürkan Polat, bölgedeki işadamı ve işverenlerle Somali'ye yardım konusunda yaptığı toplantıda kutlama için gönderilen saksılı çiçekleri yardım amacıyla satışa çıkardığını açıkladı. Kaymakamlıktaki toplantıya Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, Altınova Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sancaktutan ile bölgede faaliyet gösteren işyerlerinin temsilcileri katıldı. Toplantıda LCD ekranda Afrika'da yaşanan sıkıntılar slayt gösterisi eşliğinde izletildi. Burada bir konuşma yapan Kaymakam Polat, herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ettiğini, makamındaki 24 saksılı çiçeği de yardım kampanyasına destek olmak amacıyla satışa çıkardığını söyledi.

Toplanan paraların Yalova Valiliği'nin başlatmış olduğu yardım kampanyası hesabına yatırılacağını belirten Kaymakam Polat, "Afrika'da insanlar hayatlarını açlıktan kaybediyor. Onların acılarını bizler de yüreğimizde hissediyoruz. Özellikle Ramazan ayında herkes bu konuda duyarlı. Yapılacak olan tüm resepsiyonlar ve iftarlar iptal edildi. İptal edilen programlarda harcanacak paralar Afrika'ya yardım için gönderiliyor. Başbakanlık Genelgesi'nde valiliğimizin başlatmış olduğu yardım kampanyası var. Bu kampanya bildirisi bize de geldi. Biz de oturduk ne yapabiliriz diye düşündük. Baktık makamımızda çiçekler var. Bunları değerlendirelim ve yardım maksatlı değerlendirelim istedik. Gönüllülük esasına göre satalım dedik. Gerçekten oradaki insanlar aç ve susuz. Son 60 yılın ciddi bir kuraklık yılını yaşıyorlar. Bu yardım bir nebze de olsa onların ihtiyacını görür. Burada toplanacak olan yardımlar valilik hesabına aktarılacak. Limitlerini alıcıları kendileri belirleyecek. Hayırlısı olsun diyorum" dedi.

3 ÇİÇEĞE 3 BİN LİRA VERDİ

Burada söz alan Yalova-Altınova Tersane Girişimcileri Yönetim Kurulu Başkanı Hakkı Kan, herkesin bu konuda elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Hakkı Kan, "Bir insan olarak herkesin yardım elini uzatması gerekiyor. Bizler bu konuda elimizi taşın altına koyuyoruz. Koymaya da devam edeceğiz" dedi. Hakkı Kan, yardım amacıyla Kaymakam Polat'ın 3 çiçeğine 3 bin lira verdi. Yalova Altınova Tersane Girişimcileri A. Ş. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ayhan Kayatürk de şirket adına 2 çiçeği satın alarak 2 bin lira verdi. Altınova Esnaf Sanatkârlar ve Şoförler Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Sancaktutan ise 1 çiçeği satın alarak 200 lira verdi. Daha sonra sırasıyla bölgedeki işyerlerinin temsilcileri de çiçeklerden satın aldı. Yapılan satın alma işlemlerinin ardından Kaymakam Gürkan Polat makamındaki 16 çiçeği sattı. Çiçek satışlarından toplam 10 bin 200 liralık yardım parası toplandı.

DİĞER 8 ÇİÇEK ALICISINI BEKLİYOR

Gönülden yapılan yardımlar nedeniyle katılımcılara birer teşekkür belgesi de veren Kaymakam Polat, "Ben hepsine teşekkür ediyorum. Damlaya damlaya göl olur. 10 bin 200 lira ciddi bir rakam. İnşallah Afrika ülkelerindeki insanlarımıza bir destek olur. Oradaki insanlar kendi çocuğunu kendi elleriyle mezara bırakıyor. Kendi elleriyle çocuğunu toprağa gömmek çok garip bir şey olsa gerek. İnsanın vicdanı kolay kolay kaldırmıyor. Bir damla su için hayatlarını kaybediyorlar. Böyle durumda olan insanlara kalıcı çözümler bulmak lazım. Bizimkisi sadece pansuman çözümler. Diğer 8 çiçeğimizi de satacağız. 8 çiçeğimiz alıcısını bekliyor" diye konuştu. - Yalova / Altinova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title