Haberler

PKK'nın Kaçırdığı Kaymakam Adayının Kahramanlığı

Güncelleme:

PKK tarafından serbest bırakılan polis memuru Nadir Özgen o günleri anlattı.

Van'da, 9 Eylül 2011 günü terör örgütü PKK tarafından kaçırılan polis memuru Nadir Özgen, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu'nun kamu görevlilerini sürekli motive ettiğini ve devleti küçük düşürecek beyanatlar vermeyerek dik durmalarını sağladığını söyledi.

Terör örgütü PKK tarafından Van'ın Çatak ilçesinde evine giderken kaçırılan Özgen, Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kaçırılmasıyla ilgili ifade verdi.

Kaçırılması ve sonrasında yaşanan gelişmeleri tüm ayrıntılarıyla anlatan Özgen, 3 Ekim tarihinde teröristlerce cezaevi diye nitelendirdikleri yere götürüldüğünü, mağara ve zindanlarda 18 ay 6 gün kaldığını bildirdi.

Kaymakam Kenan Erenoğlu, uzman çavuşlar Kemal Ekinciler, Zihni Koç, Astsubay Abdullah Sökçeler'le birlikte  kaldıklarını ifade eden Özgen, "Zindanda olduğumuz süre içinde, sözde mahkeme başkanları Elazığ Palu doğumlu Zülküf kod adlı şahıs zaman zaman bize örgütün propagandasını yapıyordu. Devletin bizim için hiçbir şey yapmadığını söylüyordu. Onun dışında bir terörist zaman zaman bize bir ihtiyacımızın olup olmadığını soruyordu" dedi.

Kaçırılan kamu görevlileri olarak ortak bir karar aldıklarını ve bu karar doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Özgen, ifadesinde şöyle dedi:

"Bazen örgüt mensupları geliyordu ve bizden kendi kanalları aracılığıyla devlete bize yardım etmesi için çağrıda bulunmamızı istiyorlardı. Ancak kendi aramızda karar alıyorduk. Özellikle aramızda bulunan kaymakam bizi yönlendirerek devlet aleyhine veya devleti küçük düşürecek beyanat vermememizi, davranışlarımızda onurlu durmamızı istiyordu. Doğrusu onun bu yönlendirmesi sonucu aldığımız ortak bir kararla dik duruyorduk."

Teslim edilmelerinden bir gün önce teröristlerin yanlarına gelerek, ertesi gün BDP milletvekillerinin Irak'ın Amediye şehrine geleceklerini ve onlara teslim edileceklerini söylediğini aktaran Özgen, daha sonra zindandan çıkarıldıklarını açıkladı.

Amediye şehrinde kendilerine yeni kıyafetlerin alındığını ve bir gün çadırlarda kaldıktan sonra basın mensuplarının karşısında teslim edildiklerini bildiren Özgen, Kaymakam Kenan Erenoğlu'nun motivasyonunun kendileri için çok önemli olduğunu kaydetti. - Van

Kaynak: AA / Güncel

Kenan Erenoğlu Çatak Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title