Haberler

Kayıp Yakınlarından Başbakan Erdoğan ve Şivan'a Sitem

Güncelleme:

Diyarbakır'da kayıp yakınları her hafta düzenledikleri oturma eyleminde, kentte bulunan Başbakan ve Şivan Perver'e sitemde bulundu.

İHD ve kayıp yakınlarının her hafta "Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın" sloganı ile Koşuyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlediği eyleminin 249'ncu gerçekleştirildi.

Üzerinde kayıp yakınlarının resimlerini yer aldığı dev pankartın açıldığı eylemde, İHD yönetici ve üyeleri, kayıp yakınları, İHD Genel Başkan Yardımcısı Serdar Çelebi, İHD Bölge Temsilcisi Şevket Akdemir, Barış Anneleri İnsiyatifi üyeleri, MEYA-DER üyeleri, KESK'e bağlı sendika temsilcileri ile insan hakları aktivistleri katıldı.

"ŞİVAN PERWER BURADA, KAYIPLAR İÇİN AĞIT YAKMALIYDI"

Eylem öncesinde bir konuşma yapan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, eylemin düzenlendiği aynı saatlerde bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kayıp yakınlarını ziyaret etmesini beklediklerini ve kayıplar sorunu ile yüzleşmesi gerektiğini ifade etti. Bilici, "Başbakan'ın burada olması ve gerçeklerle yüzleşmesi gerekirdi. Geçmişte yaşanan bu vahşetin, zulmün, acıların kayıpların akıbeti ortaya çıkmadan Diyarbakır'ın gerçekleri ile yüzleşemezsiniz. Diyarbakır'ın gerçek gündemi toplu nikah değildir" dedi. Yine Başbakan Erdoğan'ın davetlisi olarak kente gelmesi gelerek konser vermesi beklenen Şivan Perver için de kırgınlık duyduklarını söyleyen Bilici "Biz Sayın Şivan Perver'in burada olup, bu kayıplar üzerine ağıt yakmasını, anaların yanında olmasının beklerdik. Toplu nikahta düet yapmasını değil" diye ifade etti.

RAPORLARI OLMASINA RAĞMEN HALA CEZAEVİNDELER

Konuşmasının devamında cezaevlerinde sayıları her geçen gün artan ve hukuk dışı ihlallerle karşılaşan hasta mahpusların durumuna dikkat çeken Bilici, "Başta Halil Güneş olmak üzere, raporları olmasına rağmen tutsaklar hala cezaevindeler. Bunların derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu bölgenin gerçekliği budur" dedi. Bilici, hasta tutsakların tedavilerine bir an önce başlanması gerekliğinin aciliyetine işaret ederek, derhal tahliye edilmeleri çağrısında bulundu.
Bilici'nin ardından İHD Kayıp ve Faili Meçhul Cinayetler Komisyonu üyesi Necibe Güneş Perinçek tarafından, 22 Temmuz 1993 tarihinde İdil-Midyat yolu üzerinde Nakliyecilik yapan Tahir Macaratay, Veysi Başar ve soyadı öğrenilemeyen Rahmi isimli vatandaşların hikayeleri anlatıldı.

Akıbetleri sorulan Tahir Macaratay, Veysi Başar ve soyadı öğrenilemeyen Rahmi isimli yurttaş için 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı. Oturma eyleminin ardından etkinlik sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Şivan Perver Diyarbakır Koşuyolu Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title