Haberler

Kayıp Yakınları Eylem Yaptı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kayıp yakınlarının her hafta cumartesi günü düzenledikleri oturma eylemi, bu hafta 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 4 kişinin kemiklerinin çıkarıldığı Güçlükonak ilçesine bağlı Orman...

Şırnak'ın Cizre ilçesinde kayıp yakınlarının her hafta cumartesi günü düzenledikleri oturma eylemi, bu hafta 1994 yılında gözaltına alındıktan sonra kendilerinden haber alınamayan 4 kişinin kemiklerinin çıkarıldığı Güçlükonak ilçesine bağlı Orman içi köyünde yapıldı.

Toplu mezara kayıpların fotoğraflarını taşıyarak yürüyen gruba, köy sakinleri MEYA-DER yöneticileri ve İHD temsilcileri eşlik etti. Mezarlıkta son bulan yürüyüş ardından dualar okundu.

Bir açıklama yapan İHD Şırnak temsilcisi Yusuf Vesek, annelerin mutlu olabilecekleri tek şeyin faillerin yargılanması olduğunu söyledi. Vesek, " Cemal Temizöz'ün Ergenekon davasında aldığı ceza ufak bir cezadır. Fakat bu insanların hesabı Cemal Temizöz'den hala sorulmamıştır. Güçlükonak'ta 1994'te bu bölgede vahşet saçan Cemal yüzbaşıların mutlaka yargılanması, hesap vermeleri gerekiyor. İnsanların, kayıp yakınlarının da beklentisi budur" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından grup dağıldı.

23 Ekim 2013 günü Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile Cizre Savcılığı tarafından Ormaniçi köyünde yapılan kazı çalışmalarında Mehmet Özkan (63), Mehmet Kaya (56), Şerif Ekin (20) ve Abdulselam Demir'e (26) ait kemikler bulunmuş, kemikler incelenmek üzere İstanbul'a Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cemal Temizöz Güçlükonak Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title