Haberler

Kayapınar Belediyesi'nden gelecek nesillere ücretsiz eğitim akademisi

Güncelleme:

Kayapınar Belediyesi'nden gelecek nesillere ücretsiz eğitim akademisiDİYARBAKIR Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç tarafından, gelecek nesillere daha iyi eğitim almaları için 15 branşta 500 öğrenciye 22 öğretmenin verdiği ücretsiz eğitim akademisinin...

Kayapınar Belediyesi'nden gelecek nesillere ücretsiz eğitim akademisi

DİYARBAKIR Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç tarafından, gelecek nesillere daha iyi eğitim almaları için 15 branşta 500 öğrenciye 22 öğretmenin verdiği ücretsiz eğitim akademisinin açılışı gerçekleştirildi.

Kaymakam Ünal Koç, eğitime destek vermek amacıyla öğrencilere dev tesis tahsis etti. Kayapınar Belediyesi Eğitim Akademisi adı altında 15 branş ile 8. sınıfları liseye, 12. sınıfları üniversiteye ve küçük yaş gruplarını ise robotik kodlamaya hazırlanan 500 öğrenci 22 öğretmen ile eğitime başladı.

Açılışta konuşan Kaymakam Koç, Diyarbakır'ın değerlerinin isimlerini sınıflara vererek örnek almalarını istediklerini kaydetti. Koç, "Kayapınar Belediyesi olarak biz eğitime önem veren bir belediyeyiz. Bugün Kayapınar Belediyesi Eğitim Akademisi'ni açıyoruz. Bugüne kadar 9 tane bilgi evimiz vardı, oralarda 2 bin 900 öğrencimiz eğitim alıyordu. Fakat bugün farklı bir konseptle eğitime başlıyoruz. Burada daha sınavlara yönelik bir eğitimimiz olacak, şu an itibariyle 500 öğrencimiz burada kayıtlı, 22 öğretmenimiz var. Burada 8 sınıflar ve 12 sınıfları sınavlara hazırlıyoruz, hafta sonları da mezunlarımızı alıyoruz. Bir de küçük yaş gruplarımız için robotik kodlama ve İngilizce eğitimlerimiz olacak. Burada amacımız eğitimimizin kalitesini arttırmak, çocuklarımızın daha iyi yerlere gelmesini sağlamak. Onlar için bütün kaynaklarımızı seferber ediyoruz. Burada yaptığımız sınıflara da Diyarbakır'ımızın değerlerinin ismini verdik. Cahit Tarancı, Ziya Gökalp gibi isimleri verdik. Böylece onlar da onları örnek alsınlar, daha güzel yerlere gelsinler istiyoruz ve buranın çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Açılışa öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Kayapınar Ünal Koç Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi? Fenerbahçeli İsmail Yüksek neden oyuna devam edemedi? İsmail Yüksek'e ne oldu? İYİ Parti Genel Başkan seçimi üçüncü tura mı kaldı? İYİ Parti'de seçim ne oldu, sonuç ne? GÜNAY KODAZ KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Günay Kodaz nereli, kaç yaşında? MEHMET TOLGA AKALIN KİMDİR? İYİ Parti Genel Başkan adayı Mehmet Tolga Akalın nereli, kaç yaşında?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title