Haberler

Kaya Parçası Altında Şehit Olan Er Toprağa Verildi

Dağa Tırmanırken Üzerine Kaya Parçası Düşmesi Sonucu Şehit Olan Piyade Er Erkan Daş , Kağızman'da Düzenlenen Törenin Ardından Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

Bingöl'ün Kiğı ilçesi kırsalında düzenlenen operasyon sırasında dağa tırmanırken üzerine kaya parçası düşmesi sonucu şehit olan Piyade Er Erkan Daş , Kağızman'da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

İlçe merkezindeki İstiklal Alanı'nda düzenlenen cenaze törenine Vali Mehmet Ufuk Erden, Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler, Kağızman Kaymakamı Çetin Çelik, Kağızman Belediye Başkanı Osman Nihat Yüce, siyasi partilerin temsilcileri, şehit yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

Törende bir askerin yanağından süzülen gözyaşları şehit yakınlarını ve vatandaşları duygulandırdı. Vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Her şey vatan için", "Kahrolsun PKK" sloganları atarken, şehit Erkan Daş'ın (20) annesi Aysel Daş ve halası Fatma Kuş ise Kürtçe ağıtlar yaktı. Oğluyla son defa 2 gün önce telefonda görüştüğünü söyleyen anne, şehit erin Kurban Bayramı için ağabeyi Zahar'ı yanına çağırdığını belirtti. Oğlunun kendisine, "Anne beni merak etmeyin, operasyona çıkmayacağım" dediğini

de belirten anne Aysel Daş'ın yaktığı ağıtlar yürekleri dağladı.

Vali Mehmet Ufuk Erden ve Sarıkamış 9. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ferit Güler de şehit yakınlarına baş sağlığı diledi.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Haznedar Mezarlığı'nda toprağa verildi.

(BA-İRT-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title